Connect with us

Šport

Basketbal: Pomôžu našim basketbalistkám play-off rituály?

Published

on

Reklama

Čajky v stredu vyhrali aj druhý zápas v Ružomberku a už dnes 9. apríla o 18:00 môžu dokonať svoj postup do finále. V zostave sa po zranení objavila aj Zuzana Pilátová, ktorá prezradila ako sa cíti po dlhšej pauze, ale aj aký rituál si Piešťanky nachystali na play-off.

V drese Piešťanských Čajok v stredu nastúpila aj Zuzana Pilátová, ktorá dlhšie laborovala so zranením členka. Hoci na palubovku vybehla len na minútku, postupne by sa mala v ďalších zápasoch rozohrávať. „Už sa cítim fajn. Naplno s družstvom trénujem asi týždeň, takže sa postupne do toho dostávam. Verím, že sa to bude stále zlepšovať a pomôžem tímu v ďalších zápasoch,“ povedala piešťanská rozohrávačka.

Reklama

Čajkám sa v stredu na palubovke Ružomberka podarilo vyhrať aj druhý zápas v sérii a už dnes budú môcť v Diplomat aréne dotiahnuť svoj postup do finále. „Je to super, že sa nám podarilo vyhrať v Ružomberku. Ale stále nie je koniec! Hrá sa na tri víťazné zápasy a bude to veľmi ťažké. Musíme byť pripravené úplne na všetko. Treba dať do toho srdce, sústrediť sa na malé veci, postrážiť si doskok a makať v obrane. Postupne. Krok za krokom. Urobíme všetko preto, aby sme postup do finále oslávili už túto sobotu pred domácim publikom,“ pokračovala Zuzana Pilátová.

Čajky sú na každý zápas play-off natešené a je vidieť ich odhodlanie, v ktorom Piešťanky plánujú pokračovať. „Nálada je super. Pre toto sme trénovali celú sezónu. Na takéto zápasy sme sa tešili najviac. Myslím, že každá jedna z nás si to užíva,“ priznáva jedna zo služobne najstarších Čajok.

Reklama

Vo viacerých športoch sú súboje play-off aj spojené s rôznymi rituálmi. Hokejisti si napríklad počas vyraďovacích súbojov nechávajú narásť brady. Čo si prichystali Čajky? „Neviem, či sa to dá nazvať rituálom, ale na túto sériu sme si vymysleli zapletané copíky. Každá má aspoň jeden,“ prezradila na záver naša basketbalistka.

-TS Piešťanské Čajky-

Populárne články