Connect with us

Šport

Basketbal: Piešťanské Čajočky s výborným výsledkom na veľkonočnom turnaji

Basketbalistky z klubu Piešťanské Čajočky sa počas veľkonočných sviatkov (28.3. – 31.3.) zúčastnili kvalitne obsadeného Veľkonočného pohára v Brne. Kadetky z kúpeľného mesta hrali proti plejáde zahraničných tímov. Takúto konkurenciu dosial nikdy nezažili. O to cennejšie je tretie miesto, ktoré si z turnaja odniesli.

Published

on

Reklama

Kadetky postupne hrali proti trom lotyšským tímom, maďarským súperkám a dievčatám zo Slovinska. Prvý zápas proti Lotyškám z Jelgava BJSS vyhrali Čajočky 55:26. V druhom porazili slovinský ŽDK Maribor 67:34. V treťom dueli podľahli lotyšskému BJBS Riga/Jugla tesne 50:45.

Štvrté stretnutie odohrali proti maďarskému tímu z mesta Kőbánya a prehrali 37:50. Posledný duel, v rámci základnej časti, odohrali proti lotyšskej Valmiere a vyhrali 56:45.

Reklama

Umiestnenie na treťom mieste po základnej časti znamenalo pre piešťanské hráčky, že v poslednom súboji turnaja, si zmerajú sily s Mariborom. V prípade úspechu by brali bronz. Podarilo sa a slovinského súpera tento raz zdolali 52:40.

Zostava Piešťanské Čajočky: Bučková, Urbanová, Flimelová, Orviská, Kovalčíková, Gulánová, Kyselová, Lackovičová, Holíčová, Strečanská
Trénerka: Lucia Kyselová

Reklama

 

-red- Foto: Piešťanské Čajočky

 

Populárne články