Connect with us

Šport

Basketbal: Očakávané realitou. Čajky opäť povedie P. Jankovič

Piešťanské Čajky povedie v sezóne 2022/2023 ako úradujúce majsterky Slovenska podľa predpokladov úspešný tréner Peter Jankovič. Klub z kúpeľného mesta sa s trénerom, ktorý priviedol piešťanské basketbalistky k zisku historického titulu dohodol na ďalšom pokračovaní a podpisom novej zmluvy tak spečatili obojstranný záujem o ďalšiu spoluprácu.

Published

on

Reklama

Prišiel, videl, zvíťazil. Známy citát sa bude už navždy spájať s premiérovou sezónou Petra Jankoviča v Piešťanských Čajkách. Ten hneď vo svojej premiérovej sezóne v kúpeľnom meste priviedol piešťanské basketbalistky k zisku majstrovského titulu v Niké Extralige Žien.

Úspešné spojenie bude pokračovať minimálne aj v nasledujúcom súťažnom ročníku 2022/2023. „Po zisku historického majstrovského titulu som veľmi rada, že sme sa s Petrom Jankovičom dohodli na ďalšom pokračovaní. Rokovania o predĺžení spolupráce boli veľmi rýchle a vzhľadom na obojstrannú spokojnosť v podstate len formalitou. Veríme, že pod jeho trénerským vedením má náš klub stále kde napredovať a podarí sa nám to predviesť hneď v nasledujúcej sezóne,“ povedala k predĺženiu spolupráce generálna manažérka Čajok Bronislava Borovičková.

Reklama

„Teší ma, že som od klubu dostal dôveru na ďalšie pokračovanie a pevne verím, že s úspechom, ktorý sme dokázali to nekončí a máme sa kde posúvať. Či už na domácej, ale aj na európskej scéne. Všetko bude záležať od toho, ako sa nám podarí vyskladať káder, ale verím, že nás čaká ďalšia úspešná sezóna. Zisk titulu v Piešťanoch beriem ako veľký záväzok do ďalšej práce a určite nepoľavíme v nastolenom trende,“ uviedol tréner Čajok Peter Jankovič. Tak ako v uplynulom ročníku, aj v tom nasledujúcom bude jeho asistentom Tomáš Kačmarik.

Viacerými zmenami si pred sezónou 2022/2023 prejde aj hráčsky káder Piešťanských Čajok. Už teraz je isté, že v kúpeľnom meste s určitosťou nebude pôsobiť rozohrávačka Matea Tadić, ktorá po troch rokoch v piešťanskom drese bude svoju kariéru rozvíjať v inom zahraničnom klube. Po štyroch sezónach tiež uzatvárajú piešťanskú kapitolu Alexandra Hašková i Martina Dovčíková.

Reklama

Manažment klubu aktuálne finišuje so skladbou tímu pre nasledujúcu sezónu. „S niektorými hráčkami ešte prebiehajú rokovania, v iných prípadoch už sú dohody uzavreté. O oficiálnych novinkách hráčskeho kádra budeme priebežne informovať. Verím, že sa nám podarí zložiť konkurencieschopný tím, ktorého cieľom bude opäť zabojovať o majstrovský titul, ale aj presadiť sa v Európe,“ uviedla generálna manažérka Bronislava Borovičková.

TS Piešťanské Čajky

Populárne články