Connect with us

Novinky

Basketbal: O miesto v Čajkách zabojuje Piešťanka Tatiana Bábiková, družstvo doplní aj Ema Mihaljevičová

Published

on

Reklama

V tíme Piešťanských Čajok pre sezónu 2018/2019 bude figurovať aj odchovankyňa basketbalu v Starej Turej Ema Mihaljevičová. Šancu zabojovať o miestenku v družstve dostane aj mladá Piešťanka Tatiana Bábiková.


Dvadsaťročná Ema Mihaljevičová je odchovankyňou Starej Turej, ktorá si v krátkosti vyskúšala aj angažmán v extraligovom Šamoríne. 180 centimetrov vysoká pivotka je bývalou mládežníckou reprezentantkou, s výberom SR do 17 rokov sa v roku 2014 predstavila na majstrovstvách sveta v Českej republike. „ Ema bola už v minulosti v Čajkách na skúške, je odchovankyňou Starej Turej a rozhodli sme sa, že popri štúdiu na vysokej škole dostane šancu ukázať sa v Piešťanských Čajkách v nadchádzajúcej sezóne,“ povedal hlavný tréner Piešťan Richard Kucsa.

Reklama

O miesto v kádri zabojuje aj mladá rodáčka z kúpeľného mesta Tatiana Bábiková. Osemnásťročná rozohrávačka, ktorá môže alternovať aj na krídle je odchovankyňou BKM Piešťany a v posledných sezónach nastupovala za MBK Stará Turá. 170 centimetrov vysoká hráčka je tiež členkou širšieho kádra reprezentácie SR do 18 rokov. V roku 2016 sa s výberom do 16 rokov predstavila aj na majstrovstvách Európy v talianskom Udine. „Táňa určite dostane šancu v príprave, ide o domácu hráčku, ktorej chceme dať príležitosť ukázať sa,“ doplnil kouč Čajok R. Kucsa.

TS

Reklama

Populárne články