Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky zdolali Ružomberok, strelecky sa darilo Engelman i Parker

Published

on

Reklama

V ďalšom kole ženskej basketbalovej extraligy cestovali Piešťanské Čajky v sobotu 14. novembra do Ružomberka. Súboj tretieho celku extraligovej tabuľky s Čajkami, ktoré sú druhé, dával predpoklad vyrovnaného zápasu. Hosťujúce hráčky si však už v prvej štvrtine vypracovali trinásťbodový náskok.

MG_0108_w[1]

Monica Engelman bola so 17-timi bodmi najlepšou strelkyňou zápasu

Čajky vstúpili do zápasu odhodlane a koncentrovane. Po kvalitných výkonoch vo Euro Cupe narástlo ich sebavedomie a potvrdzovali to aj na palubovke. Prvú štvrtinu vyhrali 21:8, druhá 22:15 a tretiu 19:7. Až v poslednej sa Ružomberčankám podarilo zastaviť narastanie skóre, keď v záverečnom dejstve uhrali remízu 16:16. Celkové skóre tak bolo 46:78 v neprospech domácich.

Reklama

Čajky dominovali vo všetkých herných činnostiach okrem štatistík stratených a získaných lôp, kde boli oba tímy viac menej vyrovnané. Čajky predviedli nadštandardnú presnosť streľby za dva body, keď ich percento úspešnosti bolo 72,73. Pridali k tomu aj vysokú úspešnosť premieňania trestných hodov, ktorá bola 83,33 percenta.

Najlepšími strelkyňami na ihrisku boli Monica Engelman so 17-timi bodmi a Nadia Parker s 15-tim. Týmto dvom Čajkám duel vyšiel na výbornú, každá ich strela za dva body, alebo trestný hod skončili totiž košom.

Reklama

-th-

Populárne články