Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky začali prípravu s euroligovým Šopron Basket

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky majú za sebou prvé zápasy prípravy na nadchádzajúcu sezónu. Pred pár dňami si zmerali sily s maďarským euroligovým celkom Šopron Basket, aktuálne hrajú na turnaji Jersey Cup v Brne.

Čajky v Šoproni síce prehrali 56:68, podali však sympatický výkon, na ktorom chcú stavať v ďalších zápasoch. Takmer novozložené družstvo Čajok s novou trénerskou dvojicou absolvovalo svoju zápasovú premiéru proti minuloročným finalistkám Euroligy a maďarským majsterkám, ktoré však ešte nemali pohromade kompletný káder.

Reklama

Vstup do stretnutia mali lepší domáce hráčky, ktoré sa rýchlou bodovou šnúrou dostali do vedenia 10:0. Bodovo sa následne začali presadzovať aj Čajky, no Šopron si udržiaval svoj náskok a prvú časť vyhral 24:15. Do polčasu si maďarský celok ešte o niečo navýšil vedenie a na prestávku sa tak išlo za stavu 42:29. V druhom dejstve však Piešťanky hrali oveľa aktívnejšie a najmä vydarenou treťou štvrtinou, ktorú ovládli v pomere 18:6 sa vrátili do zápasu. V poslednej časti zo začiatku ešte Piešťanky s domácim držali krok, Šopron však v finálnej pasáži zápasu premenil tri trojky a odskočil Čajkám na rozdiel, ktorý už nedokázali dotiahnuť. Bodovo sa z Piešťanského družstva najvýraznejšie presadila kanadská posila Jessica Lubin, ktorá zaznamenala 17 bodov.

V piatok 31. augusta odohrali Čajky prvý zápas na turnaji Jersey Cup proti domácemu KP Brno. Piešťanky mali zápas dobre rozbehnutý a po prvom polčase vyhrávali 35:29, po prestávke však Brno otočilo skóre a napokon zvíťazilo 62:56. Tréner Richard Kucsa sa v zápase musel zaobísť bez Dominiky Deptovej i Alexandry Baburovej, ktoré trápia zdravotné problémy a nenastúpila ani Martina Dovčíková, ktorá má po reprezentačných povinnostiach ešte voľno.

Reklama

V sobotu 1.9. o 14:30 si Čajky prvýkrát v tejto sezóne zmerajú sily so slovenskými konkurentkami z MBK Ružomberok.

TS Piešťanské Čajky/red Foto: FB Piešťanské Čajky

Populárne články