Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky vydreli víťazstvo v Košiciach a sú krok od postupu do finále

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky sa v sobotu priblížili k postupu do finále play-off Niké Extraligy žien, keď uspeli aj druhom zápase semifinálovej série a na palubovke Young Angels Košice vydreli víťazstvo 61:54. Ďalší zápas je na programe v stredu 7. apríla v Piešťanoch.
„V prvom rade chcem povedať, že sme veľmi štastní, že sme vyhrali. V play-off sa rátajú hlavne víťazstvá. Zápas bol veľmi ťažký, presne aký som očakával, vrátane jeho priebehu. Upozorňoval som hráčky aby boli pripravené ale nie premotivované. Avšak doplatili sme na to, niektoré hráčky mali veľmi rýchlo problém s faulami, z čoho vyplynul problém s rotáciou. Tu treba dať krediť, že sme to ako tím zvládli, vrátili sme sa do zápasu, keď nám už začal uchádzať. Následne to bolo hore-dole a v 4. štvrtine sme to zvádli. O to cennejšie je to pre mňa, že nám absolútne nepadalo, streľbu za 3 body sme mali 16/1, ale celková bojovnosť, dobrá obrana a útočné doskoky nám pomohli zvládnuť tento zápas k našej spokojnosti. Vedieme 2:0, čaká nás dotiahnuť túto sériu do víťazného konca, ale ako sa hovorí, posledný krok býva najťažší a preto ho nepodceňujeme. Opäť sa musíme dobre pripraviť na ďalší zápas, ktorý nás čaká v stredu doma,“ zhodnotil zápas Tomáš Kačmarik, tréner tímu Piešťanské Čajky.
„Nebol to jednoduchý ani pekný zápas, robili sme veľa chýb, obmedzovali nás fauly, ale som veľmi hrdá, že sme to dnes zvládli. Bol to pre nás veľmi dôležitý a podstatný krok a od pondelka sa budeme pripravovať na zápas v Piešťanoch, ktorý odohráme v stredu,“ dodala z Piešťanské Čajky Terézia Páleníková.
Young Angels Košice – Piešťanské Čajky 54:61 (18:13, 12:15, 13:18, 11:15), stav série 0:2
Young Angels Košice: Jurčenková 16, Balážová 7, Dulovičová 5, Blanárová 4, Bartánusová 2 (Drobná 11, Bohušová 7, Virasztóová 2, Urbanová)
Piešťanské Čajky: Páleníková 23, Tadičová 18, Miletičová 11, Hašková 4, Hamilton-Carterová 2 (Martišková 3, Kozáková , Vandlíková)
TH: 21/15 – 32/26, Fauly: 27 – 22, Trojky: 3 – 1, Rozhodovali: Zubák, Šarišský, Uhrin
Zdroj: piestanskecajky.sk Foto: Laco Duračka

Reklama

Populárne články