Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky sú vo finále! O titul si zahrajú opäť s Ružomberkom

Piešťanské Čajky využili prvú možnosť, aby ukončili semifinálovú sériu s Young Angels Košice. Pred domácim publikom zvíťazili 71:45, celú sériu vyhrali 3:0 na zápasy a už v sobotu 16. marca zabojujú o majstrovskú trofej s hráčkami Ružomberka. 

Published

on

Reklama

 

Zverenkyne trénera Petra Jankoviča sa poučili z druhého semifinálového stretnutia na východe Slovenska, od úvodu sa strelecky chytili a pomohla im najmä 6-bodová šnúra. V defenzíve im to opäť klapalo, v 9. minúte už bol náskok Čajok dvojciferný – 15:5. Prvú štvrtinu napokon vyhrali domáce hráčky 15:9. V druhej časti sa podarilo udržiavať náskok, aj keď legionárky v drese Košíc sa snažili zvrátiť negatívny vývoj stretnutia. No aj na strane Piešťan mali hlavné slovo legionárky, najmä Jamesová. Po prvom polčase to vyzeralo nádejne, na tabuli svietil stav 34:25.

Reklama

Ako rozhodujúca sa opäť ukázala tretia 10-minútovka, Čajky sa mohli zase raz oprieť o pevnú defenzívu a veľmi produktívnu ofenzívu. V tejto fáze potiahlo piešťanské družstvo trio Jamesová, Tadičová a Martišková. Vďaka ich bodovej produkcii sa vedenie prehuplo cez 20-bodovú hranicu, do záverečnej časti sa išlo za stavu 55:34. Našťastie, posledná štvrtina už nepriniesla zmenu diania na palubovke. Čajky si bezpečne strážili svoj pohodlný náskok, Košice nepustili k žiadnemu výraznejšiemu náporu. V koncovke si už mohli zahrať aj hráčky z lavičky, o osude tohto stretnutia už bolo totiž rozhodnuté. Piešťany ukončili semifinálovú sériu v najkratšom možnom čase, Košice zdolali na domácej palubovke hladko 71:45.

Niké extraliga žien – 3. zápas semifinále:

Reklama

Piešťanské Čajky – Young Angels Košice 71:45 (15:9, 19:16, 21:9, 16:11)

Čajky: Tadičová 16, Boothová a Jamesová po 12, Martišková 11, Hašková 6 (Andělová a Pirttinenová po 5, Moravčíková 4, Dovčíková, Kozáková a Vandlíková 0)

Košice: Flukerová 13, Higginsová 11, Dulovičová 7, Jewett-Gilesová 4, Blanárová 0 (Ošťádalová 6, Urbanová 2, Bohušová a Kristlová po 1, Rodáková 0)

TH: 11/9 – 11/8, Fauly: 17 – 15, Trojky: 6 – 3, Rozhodovali: Ženiš, Turčin, Stopka

/konečný stav série – 3:0, Čajky postúpili do finále/

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Čajok: „V prvom rade gratulujem dievčatám k výbornému výkonu, hlavne na obrannej polovici, kde sme dokázali udržať Košice na 45 bodoch. Trošku ma mrzel hlavne v prvom polčase útočný doskok súpera, čo nám robilo dosť veľký problém, ale potom sme to zlepšili. Dá sa povedať, že sériu sme ovládli, aj keď stretnutie v Košiciach bolo dosť náročné. Som rád za hladký priebeh série a víťazstvo 3:0 na zápasy. Všetka česť Košiciam za to, ako bojovali. Musíme si teraz oddýchnuť a pripraviť sa na finálovú sériu.“

Gabriela Andělová, hráčka Čajok: „Myslím si, že posledný zápas bol určite najťažší, vždy je to tak, pretože je potrebné vyhrať a urobiť posledný krok. Som toho názoru, že sme to výborne zvládli. Od začiatku sme boli koncentrované. Trochu nám v prvom polčase utiekol útočný doskok súpera, mali ich asi 13, takže sme sa to snažili v druhom polčase zlepšiť. Kolektívnym výkonom sme získali posledné víťazstvo, čo bolo pre nás dôležité. Teraz sa môžeme plne sústrediť na finále. Trochu si môžeme oddýchnuť, aby sme nabrali sily. Tešíme sa už.“

Rozpis zápasov finálovej série play-off Niké Extraligy Žien:

16.4.2022 MBK Ružomberok – Piešťanské Čajky
20.4.2022 Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok
23.4.2022 MBK Ružomberok – Piešťanské Čajky
27.4.2022 Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok / prípadný 4. zápas
30.4.2022 MBK Ružomberok – Piešťanské Čajky / prípadný 5. zápas

TS Piešťanské Čajky Foto: Laco Duračka 

Populárne články