Connect with us

Novinky

Basketbal: Európska liga opäť aj s Čajkami

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky čaká aj v nasledujúcej sezóne zaujímavá medzinárodná konfrontácia. Klub sa prihlásil do Európskej ženskej basketbalovej ligy (EWBL). Tá sa premenovala z Východoeurópskej basketbalovej ligy (EEWBL), ktorú Čajky hrali aj v minulej sezóne a skončili v štvrťfinále. Európska liga pozostáva z troch turnajov a následného play-off.

Reklama

Počas uplynulého víkendu sa v bieloruskom Minsku uskutočnilo stretnutie klubov, ktoré sa v sezóne 2018/2019 predstavia vo Európskej ženskej basketbalovej lige. Piešťanské basketbalistky tak oficiálne spoznali svojich súperov a opäť ich čakajú zaujímavé medzinárodné stretnutia. Piešťanské basketbalistky budú v B – skupine súperiť s družstvami TTT Riga (Lotyšsko), Dynamo Moskva (Rusko), Lulea Basket (Švédsko), Kibirkstis Vilnius (Litva), Horizont Minsk (Bielorusko), Basket Žabiny Brno (Česko) a CTO Amsterdam (Holandsko).

V A-skupine budú hrať tímy Young Angels Academy (Slovensko), Udominate Basket (Švédsko), Cmoki Minsk (Bielorusko), Astana Tigers (Kazachstan), PINKK Pécs (Maďarsko), BC Rostov (Rusko) a ďalšie dva kluby, ktoré budú známe v najbližšej dobe.

Reklama

Čajky odštartujú EWBL na turnaji v Brne 12. – 14. októbra, kde sa stretnutú s domácimi Žabinami, Horizontom Minsk a Kibirkstisom Vilnius. Druhý turnaj budú Čajky hostiť 8. – 9. decembra v piešťanskej Diplomat aréne za účasti tímov Dynamo Moskva, CTO Amsterdam a Basket Žabiny Brno (s nimi však už hrať nebudú). Na tretí turnaj pocestuje piešťanský tím 12. – 13. januára do švédskej Luley, kde sa okrem domáceho družstva predstavia proti TTT Riga. Po odohratí všetkých turnajov postúpia prvé štyri družstvá z každej skupiny do play-off.

TS Piešťanské Čajky

Populárne články