Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky si hladko poradili so Slovanom Bratislava

Published

on

Reklama

Po reprezentačnej prestávke sa zápasový kolotoč Piešťanských Čajok opäť rozkrútil v sobotu, kedy sa v rámci extraligy predstavili na palubovke Slovana Bratislava. V stretnutí, ktoré malo jednoznačný priebeh basketbalistky z kúpeľného mesta vyhrali 81:24. Už v stredu 22. novembra čaká naše hráčky cesta na zápas s poľským celkom Energa Toruň, v sobotu o 18.00 hodine odohrajú v Diplomat aréne domáci extraligový duel proti tímu BAM Poprad.

Čajky sa v kompletnom zložení stretli až v piatok, keďže reprezentačné povinnosti mali Nikola Dudášová, Ivana Jakubcová a Lenka Bartáková. Zvyšok družstva využil prestávku na dôkladnú regeneráciu, nakoľko čaká piešťanský tím náročný zápasový program až do Vianoc.

Reklama

Od začiatku stretnutia Piešťanské Čajky preukazovali absolútnu dominanciu a protihráčky zo Slovana k ničomu nepustili. Všetky štvrtiny vyhrali Piešťanky jednoznačným rozdielom, ktorý znamenal konečné skóre 81:24 pre Čajky. Bodovo sa najvýraznejšie presadila Angelika Slamová, ktorá nazbierala 21 bodov. Do zápasu zasiahlo i bodovalo všetkých desať hráčok Piešťan, ktoré boli na súpiske. Tréner Pospíšil ešte stále nemôže počítať s Rebekou Mikulášikovou, ktorej návrat na palubovky sa už blíži, ale aj s Kateřinou Zohnovou, ktorá kvôli zranenej nohe pauzuje už takmer tri týždne.

Ďalší z kľúčových zápasov v základnej skupine D Európskeho pohára odohrajú Čajky už v stredu, keď sa predstavia na palubovke poľského tímu Energa Toruň. Čajky pre zaistenie si postupu zo skupiny potrebujú ešte jedno víťazstvo a rady by ho spečatili práve v Poľsku.

Reklama

BK Slovan Bratislava – Piešťanské Čajky 24:81 (7:29, 14:47, 20:68)

BK Slovan Bratislava: Tarkovičová 7, Talajková 7, Dulová 3, Ošťadálová 1, Turzáková (Olšová 2, Klamová 2, Vargová 2, Mišovičová, Valachovičová). Tréner: D. Rakočevič

Piešťanské Čajky: Smith 10, Páleníková 7, Gajdošová 4, Bartáková 4, Kašpárková 2 (Slamová 21, Letková 11, Jakubcová 11, Podrug 8, Dudášová 3). Tréner: M. Pospíšil.

TH: 8/6 – 11/8. Trojky: 2 – 3. Fauly: 15 – 11. Štvrtiny: 7:29, 7:18, 6:21, 4:13.

-TS Piešťanské Čajky-

Populárne články