Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky sa doma s rokom 2023 rozlúčili vysokým víťazstvom

Piešťanské Čajky sa postarali o víťaznú domácu rozlúčku s rokom 2023, v Diplomat aréne presvedčivo zdolali UMB Banská Bystrica. Proti ďalšiemu tímu z Banskej Bystrice zakončia kalendárny rok v nedeľu 17. decembra o 18.00 h.

Published

on

Reklama

Piešťany mali dokonalý nástup do zápasu, po necelých 6 minútach vyhrávali 23:0. O drvivú väčšinu bodov sa postarala dvojica Jamesová (12 bodov) a Taušová (9 bodov). Celkovo to v podaní Čajok bola výborná ofenzíva a príkladná defenzíva, veď súperovi dovolili prvé body až na konci 7. minúty. Prvú štvrtinu vyhrali napokon 33:4. Aj do druhej časti to bol v podaní domácich hráčok skvelý nástup, v tomto prípade z toho bola 12-bodová šnúra. Prišlo však nečakané zaváhanie a strata koncentrácie, z ktorej profitovali „sovičky“ a zaznamenali 15 bodov za sebou. Zákonite musel prísť oddychový čas a prestriedanie, po ktorom sa Piešťany vrátili ku svojej hre. Nebolo to síce ideálne, ale dostatočné vedenie sa odrazilo aj na polčasovom stave – 58:24.

Druhý polčas už bol opäť v réžii Čajok, zopakoval sa scenár z prvej štvrtiny, keď nedovolili Banskej Bystrici žiadne body. V tomto prípade ťahali družstvo všetky hráčky, ktoré v danej chvíli boli na palubovke. Výsledkom bola 30-bodová šnúra v podaní majstra a „sovičky“ v tretej 10-minútovke nemali nárok. Posledná perióda sa už niesla tak v značne pokojnejšom duchu, opäť prišlo aj k pokoreniu 100-bodovej hranice, úspešnou autorkou bola Kraislová. Do streleckej listiny sa napokon zapísali všetky domáce hráčky.

Reklama

Niké EXZ – 11. kolo:

Piešťanské Čajky – BK ŠK UMB Banská Bystrica 111:40 (33:4, 25:20, 30:0, 23:16)

Reklama

Čajky: Jamesová 18, Taušová 13, Jurčenková 12, Herminjradová 7, Mitrasinovičová 4 (Mandičová 20, Dinga-Mbomiová a Stašová po 11, Moravčíková 8, Vandlíková 3, Chovaníková a Kraislová po 2)

Najviac bodov – Banská Bystrica: Háberová a Krajčírová po 13, Luptáková a Mrváňová po 6

TH: 17/14 – 13/8, Fauly: 16 – 17, Trojky: 7 – 6, Rozhodovali: Ribakovs, Stopka, Višniarová

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Piešťan: “Z našej strany veľmi dobrý vstup do zápasu, s dobrou energiou, dobrou obranou a rozumným útokom. Potom opäť prišla strata koncentrácie, ale až príliš veľká, keď sme dovolili súperovi šnúru 15:0, čo je pre mňa nepochopiteľné. V podstate sa to isté udialo v druhom polčase, veľmi dobrá tretia štvrtina, kedy sme súpera udržali na nulu a zrazu potom za 20 sekúnd dostaneme 7 bodov, to sú strašné výpadky. Okej, beriem aj to, že rotácia bola trochu väčšia. Chcel som, aby si každý zahral. Trénujeme však stále rovnako, každá jedna hráčka musí odvádzať na ihrisku maximum, takže trochu sklamanie. Vďaka za víťazstvo, posledný domáci zápas v tomto kalendárnom roku, takže som rád, že sme potešili domácich divákov.”

Anna Jurčenková, hráčka Piešťan: “Začiatok sme mali dobrý, to sme si aj v šatni povedali, aby sme od začiatku hrali naplno a potom si môžeme zápas užiť. Lavička si tiež mohla zahrať, všetky sme sa vystriedali, takže až na nejaké momenty, to bol celkom dobrý zápas.”

TS Piešťanské Čajky Foto: Ladislav Duračka

Populárne články