Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky prvým postupujúcim do Final Four Alpsko-jadranského pohára

Piešťanské Čajky zakončili aj druhý turnaj Alpsko-jadranského pohára bez prehry. Výhrou nad Trešnjevkou si ako prvý tím súťaže zabezpečili účasť na Final Four a zároveň zostali na čele A-skupiny. Využili tak hneď prvú ponúknutú príležitosť.

Published

on

Reklama

Do ďalšieho vystúpenia v Alpsko-jadranskom pohári mali Piešťany pomalší rozbeh, ale dosť rýchlo zobrali vedenie na svoju stranu. Výrazne pomohol fakt, že úsekom 15:2 sa im podarilo od Trešnjevky mierne odskočiť. Ich súper, ale preukazoval v prvom polčase svoju kvalitu, keď viackrát vedel znížiť manko. Podobná dráma, ako bola v sobotu, sa našťastie nekonala. Čajky mali dianie pevnejšie vo svojich rukách, postupne sa dobre chytili aj hráčky z rotácie. Polčas síce viedli len o 6 bodov – 45:39, avšak po prestávke to bol zo strany slovenského majstra sebavedomý a hlavne kolektívny výkon.

V defenzívnej činnosti zabrali na vyššie obrátky a aj v ofenzívne sa im mimoriadne darilo. Čoraz viac sa prejavoval herný rozdiel a aj strelecký ukazovateľ vyzeral čoraz lepšie. V závere si naplno mohli zahrať aj mladšie hráčky a len tesne odolala 100-bodová hranica. Piešťanské Čajky si štvrtou výhrou po sebe udržali postavenie na čele A-tabuľky a ako prvý tím súťaže už majú isté miesto na Final Four Alpsko-jadranského pohára.

Reklama

Alpsko-jadranský pohár – A-skupina:

KK Trešnjevka 2009 – Piešťanské Čajky 67:98 (17:25, 22:20, 11:27, 17:26)

Najviac bodov – Trešnjevka: Biličová 14, Valčičová 12, Rodeková 11

Reklama

Čajky: Mitrasinovičová 15, Jamesová 14, Herminjardová 8, Jurčenková 7, Taušová 5 (Mandičová 13, Stašová 11, Dinga-Mbomiová a Moravčíková po 9, Kraislová 4, Chovaníková 3, Vandlíková 0)

TH: 18/13 – 13/12, Fauly: 17 – 19, Trojky: 6 – 12

TS Piešťanské Čajky Foto: Ladislav Duračka

Populárne články