Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky predviedli v Košiciach bezduchý výkon

Published

on

Reklama

Čajky v posledných dvoch vzájomných zápasoch boli Good Angels Košice vyrovnanými súperkami. V poslednom kole základnej časti ich doma v Piešťanoch zdolali a následne  vo finále Slovenského pohára prehrali len o jediný bod. Prvý duel nadstavbovej časti na pôde majstra však Čajky nezvládli a prehrali o 34 bodov. Po zápase si kritiku na adresu svojich zvereniek neodpustil ani tréner Martin Pospíšil.

Čajky začali v sobotu 3. februára v Košiciach celkom slušne. V prvej štvrtine si vypracovali 5 bodový náskok a viedli 17:12.  Potom však iniciatívu prevzali domáce a zaznamenali sériu 17 bodov v rade. Čajky zrazu nevedeli čo skôr a Košičanky ovládli prvý polčas výsledkom 51:22.

Reklama

V druhom polčase pokračovalo trápenie Piešťaniek, ktoré neboli schopné dostať do koša ani jednoduché streli s tesnej blízkosti. Košičanky si náskok kontrolovali a pohodlne zvíťazili 77:43. Pre Čajky je to už druhá prehra v nadstavbovej časti, keď v predchádzajúcom dueli prehrali s Ružomberkom.

„Jediné, čo môžem povedať, že súperovi gratulujem k dobrému výkonu. Náš výkon sa nedá komentovať. Tak ako som bol hrdý na moje hráčky na Slovenskom pohári a týždeň pred tým, keď sme Good Angels porazili doma, tak dnes sme predviedli bezduchý výkon, bez energie a srdiečka. Nebolo to hodné druhého tímu extraligy. Dá sa to zhodnotiť jedným slovom, bola to z našej strany veľká katastrofa,“ skonštatoval po stretnutí Martin Pospíšil, tréner Piešťanských Čajok.

Reklama

Good Angels Košice – Piešťanské Čajky 77:43

Good Angels: Bálintová 16 /8 asistencií/, Jurčenková 15, Morris 13, Peters 7, Theiner 2 (Šarauskaité 9 /8 doskokov/, Páleníková 6, Stehlíková 5, Deptová 2). Tréner: P. Jankovič

Piešťany: Mikulášiková 10, Slamová 5, Bartáková 2, Zohnová 2, Smith 0 (Páleníková 10, Dudášová 5, Podrug 4, Jakubcová 3, Kašpárková 2). Tréner: M. Pospíšil

trojky: 5/18 – 2/12, TH: 12/12 – 13/18, fauly: 19/17, štvrtiny: 26:17, 17:7, 20:9, 14:10

-red- Zdroj: Basket.sk Foto:Laco Duračka / FB Piešťanské Čajky

Populárne články