Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky posilnila slovenská reprezentantka Alica Moravčíková

Piešťanské Čajky sa pred záverečnou časťou sezóny posilnili o slovenskú pivotku Alicu Moravčíkovú. Členka ženskej reprezentácie SR podpísala s piešťanským klubom zmluvu do konca sezóny 2022/2023.

Published

on

Reklama

 

Reklama

189 centimetrov vysoká pivotka pôsobila v aktuálnej sezóne v druholigovom talianskom tíme Nuova Pallacanestro Treviso, kde však rozviazala zmluvu a následne sa rozhodla prijať ponuku z kúpeľného mesta na Považí. „Ponuka z Piešťan ma zaujala kvôli dlhodobému fungovaniu klubu. Systematickosť a poctivá práca skĺbená s vysokými ambíciami, to sú faktory, s ktorými sa tiež stotožňujem. Mojou osobnou ambíciou je čo najviac pomôcť k tímu k dlho očakávanému titulu,“ povedala po podpise zmluvy Alica Moravčíková. V Piešťanských Čajkách bude nastupovať s dresom číslo 16.

Členka užšieho kádra ženskej reprezentácie SR a účastníčka minuloročných majstrovstiev Európy vo Valencii tak zaplnila uvoľnené miesto po Litovčanke Laure Želnyté, ktorá z Piešťan odišla v závere roka 2021.

Reklama

27-ročná rodáčka z Banskej Bystrice hrávala v minulosti okrem svojho rodného mesta v rokoch 2016 – 2020 v Ružomberku a v sezóne 2020/2021 si vyskúšala nemeckú bundesligu v drese BasCats USC Heidelberg.

„S Alicou sme boli v kontakte už pred Vianocami, kedy sme mali informáciu, že rieši svoju klubovú budúcnosť. Vedeli sme, že to bude cesta dlhú trať, pretože vysporiadanie všetkých formalít s bývalým klubom zabralo nejaký čas. Sme však radi, že sa všetko vyriešilo a my sme sa s Alicou dohodli na zmluve do konca aktuálnej i na budúcu sezónu. Získali sme do svojich radov ďalšiu kvalitnú slovenskú basketbalistku,“ uviedla k novej akvizícii generálna manažérka Bronislava Borovičková.

Od novej posily si veľa sľubuje aj tréner Čajok Peter Jankovič, ktorý s Alicou Moravčíkovou už tri roky spolupracuje v ženskej reprezentácii SR. „Pevne verím, že Alica prinesie do nášho tímu kvalitu a bude nám nápomocná v kľúčovej časti sezóny. Vieme do čoho ideme, získali sme kvalitnú slovenskú reprezentantku. Poznáme jej silné i slabé stránky, čo nám uľahčuje prácu v začlenení do tímu. Veľmi dôležitým faktorom je, že ide o slovenskú hráčku a vyhli sme sa angažovaniu ďalšej cudzinky. Alica nám pomôže najmä v obrannej fáze a určite aj útočne a verím, že bude pre náš tím veľkým prínosom.“

TS Piešťanské Čajky

Populárne články