Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky porazili Banskú Bystricu aj druhýkrát

Published

on

Reklama

Basketbalistky Piešťanských Čajok v utorok potvrdili svoju výbornú formu a súperky z Banskej Bystrice porazili v priebehu týždňa druhýkrát. Tento raz ešte väčším rozdielom, keď výsledné skóre bolo 83:26.

_MG_1100_w

Reklama

Vstup do stretnutia mali lepší Čajky a po piatich minútach viedli 15:6. Darila sa im trojbodová streľba, i rýchle protiútoky. Do konca prvej časti ešte hostkám odskočili na 30:7. Hosťujúce „pumy“ sa v druhej časti cez pozornú obranu domácich len ťažko dostávali do zakončenia. Čajky svoj náskok postupne navyšovali, no až tak produktívne, ako v prvej časti neboli. Prestávkové skóre bolo 46:12.

Druhej polovici zápasu sa hostky síce začali o niečo viac presadzovať, no stále to bolo málo na to, aby sa k Čajkám bližšie dotiahli. Piešťanky ovládli aj tretiu časť v pomere 18:9 a pred poslednou štvrtinou mali pohodlný náskok. V nej Čajky opäť jednoznačne dominovali a svoj náskok ešte navýšili na konečných 83:26.

Reklama

Piešťanské Čajky – BK ŠKP 08 Banská Bystrica 83:26 (30:7, 46:12, 64:21)

Piešťanské Čajky: Krč-Turbová 6, Bartoňová 4, Engelman 14, M. Páleníková 12, Parker 21 (Dudášová 5, Oroszová 2, Pilátová 7, Felixová 7, T. Páleníková 5, Balážová) Tréner: M. Pospíšil.

BK ŠKP 08 Banská Bystrica: Piperková 7, Jelenčíková 2, Štefaňáková, Ozdincová, Mištinová 4, Moravčíková 4 (Voskárová, Stašová 2, Matejčíková 7, Števulová, Kovalčíková, Bačová), Tréner: M. Michálik

Hlasy po zápase:

Nadia Parker, Piešťanské Čajky: Dnešný zápas sme vyhrali, pretože sme hrali ako tím a nasledovali sme náš cieľ a dodržovali sme určené pravidlá. Preto sme boli schopné dobre zahrať v defenzíve a jednoducho bodovať v útoku.

Richard Kucsa, asistent trénera Piešťanských Čajok: Zápas mal rovnaký priebeh, ako predošlý proti tomuto súperovi. Avšak tentokrát sme udržali koncentráciu aj v priebehu druhého polčasu. Našu kvalitu sme ukázali počas celého zápasu, mrzí ma však 16 skazených lôpt podľa zápisu hernej štatistiky. Gratulujem dievčatám k víťazstvu.

Zdroj: www.piestanskecajky.sk/T. Horký Ilustr. foto: th

Populárne články