Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky otvorili novú halu víťazstvom nad Ružomberkom

Published

on

Reklama

Piešťanské basketbalistky zažili veľký deň. Po prvý raz sa predstavili v súťažnom zápase v novučičkej Diplomat Aréne. V sobotu 3. októbra si zmerali sily s MBK Ružomberok. Ešte predtým vrámci programu otvorenia haly vyhrali Piešťanské Čajočky nad súperkami zo Starej Turej a potom spoločne prestrihli pásku a otvorili novú halu.

_MG_9937_wAk niekto čakal pri otvorení haly pompézne oslavy a naškrobených „papalášov“, mal smolu. Vedenie  Čajok poňalo otvorenie veľmi milo prostredníctvom svojej budúcnosti vrámci Spoločného basketbalového združenia Piešťany – Stará Turá. Malé hráčky ukázali najskôr svoje umenie a potom prestrihli spoločne pásku na stánku, kde sa možno aj ony raz predstavia na najvyššej úrovni.

Reklama

_MG_9859_w_MG_9864_w

V hale s kapacitou tisíc miest všetko dýcha novotou. Chvíľu ešte potrvá kým budú Čajky úplne zabývané, ale podmienky, ktoré im vytvorilo vedenie klubu s hlavným sponzorom spoločnosťou EUR-MED Slovakia v novom stánku sú výborné.

Reklama

Hráčky už nejaký ten týždeň v novej hale trénujú, ale i tak bolo na úvod extraligového zápasu s MBK Ružomberok cítiť istú nervozitu. Prvou hráčkou, ktorá v novej aréne skórovala bola už v prvej minúta Čajka Parkerová. Hra bola v úvode vyrovnaná, no v polovici prvej štvrtiny šli do vedenia 11:7 hráčky Ružomberka, ktorým sa darilo premieňať trestné hody. Čajky v ďalšom priebehu vylepšili presnosť streľby a do konca prvej časti Ružomberku odskočili na 17:15. Vstup do druhej časti vyšiel lepšie Čajkám, ktoré hostky do ničoho nepúšťali a v prvých troch minútach sa Ružomberku ani nepodarilo skórovať. Čajky si dvomi trojbodovými hodmi T. Páleníkovej a Engelman vytvorili náskok 30:18, ktorý sa im darilo udržať až do konca prvej polovice.

Nadia Parker

Nadia Parker

Čajky v tretej štvrtine poľavili a nedarilo sa im v zakončení, ani premieňaní trestných hodov. Hoci sa hostky snažili znížiť, Čajky mali aj pred poslednou periódou náskok deviatich bodov. V záverečnej časti zápasu sa Ružomberčanky Čajkám priblížili na štyri body (46:42), no domáce hráčky svoj náskok uhájili a tak sa mohli tešiť zo svojho prvého víťazstva v novej hale. Konečné skóre zápasu 53:47.

Tréner MBK Ružomberok Juraj Suja po zápase pogratuloval domácim: „Gratulujem Piešťanom k víťazstvu a k pokrsteniu novej haly. Diváci videli dobrý basketbal, s dobrými obranami na oboch stranách. A môžem povedať, že som hrdý na svoje družstvo. Myslím, že sme aj mali aj na víťazstvo, no domáce hráčky zápas kontrolovali a väčšinu zápasu vyhrávali.“ V podobnom duchu sa vyjadrila aj Dominika Baburová z Ružomberoka: „Nehrali sme zle. Väčšinu zápasu sme hrali to, čo sme chceli. V prvom polčase nám domáce hráčky odskočili, no takmer sa nám to podarilo dotiahnuť. V závere nám však už trochu chýbali sily. Verím, že ďalšie zápasy, ktoré budeme proti sebe hrať môžu byť zaujímavé.“

Tréner Piešťanských Čajok Martin Pospíšil

Tréner Piešťanských Čajok Martin Pospíšil

S trochou kritiky prišiel Martin Pospíšil, tréner Piešťanských Čajok, ale na druhej strane neskrýval radosť z víťazného zápasu v novej hale: „Skomplikovali sme si celý zápas, minuli sme strašne veľa ľahkých situácii, dokonca aj z podkošového priestoru. Polku zápasu sme sa trápili sami so sebou. Podstatné teraz bude, aby sme dodržiavali náš herný koncept a vyvarovali sa zbytočných chýb. Na druhej strane je super, že sa nám podarilo túto krásnu halu pokrstiť víťazstvom.“

Tereza Páleníková v súboji Dominikou Baburovou

Terézia Páleníková v súboji Dominikou Baburovou

„Bol to napínavý zápas, no predsa len bol víťazný. Z našej strany to nebolo úplne ono. Možno na nás doľahla aj taká nervozita z novej haly. Musím pochváliť divákov, ktorí vytvorili ozaj výbornú atmosféru, pred ktorou je radosť hrať. Dúfajme, že to tak bude počas celej sezóny,“ vyjadrila nádej po zápase domáca Terézia Páleníková.

Piešťanské Čajky: Bartánusová, Dudášová, Oroszová, Krč-Turbová 13, Pilátová 2, Bartoňová 7, Engelman 5, T. Páleníková 10, M. Páleníková 10, Parker 6. Tréner: M. Pospíšil.

MBK Ružomberok: Tetemondová 5, Moravčíková 11, Lazárová 10, Sujová 8, Kelčíková, D. Baburová 13, Kmeťová, A. Baburová. Tréner: Suja J.

TH: 15/6 – 15/14. FAULY: 17 – 20, 5.OCH: 40. D. Baburová, Moravčíková TROJKY: 5 – 5. 650 divákov. Rozhodovali: Gabara, Doušek, Hudec. Pozorovateľ: S. Suja

ŠTVRTINY: 17:15, 19:11, 8:9, 9:12

Priebeh: 7:9, 17:15, 30:18, 36:26, 42:33, 44:35, 46:42, 53:47

Autor: TS Piešťanské Čajky/th Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články