Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky odštartovali prípravu

Published

on

Reklama

Basketbalistky Piešťanských Čajok odštartovali v pondelok 14. augusta prípravu na nadchádzajúcu sezónu 2017/2018. Na prvom tréningu sa trénerovi Martinovi Pospíšilovi hlásilo deväť hráčok, ku ktorým sa do konca augusta ešte pripoja tri zahraničné posily.

Na prvom tréningu sa trénerskému tandemu Martin Pospíšil – Richard Kucsa hlásilo deväť hráčok – Nikola Dudášová, Rebeka Mikulášiková, Terézia Páleníková, Angelika Slamová a nové tváre Ivana Jakubcová, Vanessa Gajdošová, Martina Letková, Lenka Bartáková a Barbora Kašpárková. Ďalšie posily sa k tímu pripoja do konca mesiaca.

Reklama

„Som veľmi rada, že sa na začiatok prípravy hlásilo trénerom deväť hráčok, ktoré budú členkami kádra v najbližšej sezóne. Čakáme ešte príchod troch ďalších posíl zo zahraničia. Ako je už zvykom nášho klubu, dávame príležitosť etablovať sa vo veľkom basketbale aj mladým nádejným hráčkam. Na úvod sme dievčatám povedali, že nás čaká zaujímavá a pútavá sezóna. Do Piešťan prvýkrát privedieme Euroligu a ak by sa nám nepodarilo postúpiť, tak takisto kvalitné zápasy Eurocupu. Zahráme si aj Východoeurópsku ligu a naše ambície hrať o špicu v extralige zostávajú nemenné,“ uviedla generálna manažérka Piešťanských Čajok Bronislava Borovičková a doplnil ju tréner Martin Pospíšil: „Prvýkrát za obdobie Piešťanských Čajok nastala výrazná obmena kádra, kedy oproti minulej sezóne zostali iba štyri hráčky. Je to trošku špecifickejšie, no berieme to ako výzvu. Treba každý tréning využiť čo najlepšie a pracovať s maximálnou koncentráciou.“

Letný dril, ktorý odštartovali piešťanské basketbalistky začiatkom tohto týždňa bude prebiehať čisto v domácich podmienkach. Žiadne sústredenie nie je na pláne, keďže bude príprava kratšia, ako pominulé roky. „Času na prípravu máme veľmi málo, vzhľadom na to, že hráme kvalifikáciu Euroligy. Snažíme sa celú prípravu nastaviť tak, aby bola čo najefektívnejšia. V prvých týždňoch to bude kombinácia basketbalu, posilňovne a kondičných vecí. Postupne budeme prechádzať do zápasového režimu, keď prvý prípravný duel odohráme 30. augusta v Šoproni. Celkovo nás čaká osem prípravných stretnutí proti kvalitným družstvám, ktoré verím, že nás adekvátne preveria. Celá príprava vyvrcholí 26. septembra prvým kvalifikačným zápasom Euroligy s Polkowicami. Práve k tomu smeruje naša snaha, aby sme boli správne pripravení,“ povedal tréner Čajok Martin Pospíšil.

Reklama

Aktuálna súpiska Piešťanských Čajok pre sezónu 2017/2018:

Lenka Bartáková, Nikola Dudášová, Vanessa Gajdošová, Ivana Jakubcová, Barbora Kašpárková, Martina Letková Rebeka Mikulášiková, Terézia Páleníková, Jenna Smith, Angelika Slamová,

Rozpis prípravných zápasov

30.08.2017 Uniqa Šoproň (Maď.) – Piešťanské Čajky
02.09.2017 Piešťanské Čajky – Uniqa Šopron (Maď.)
08.09.2017 KP Brno (ČR) – Piešťanské Čajky
09.09.2017 BK Žabiny Brno (ČR) – Piešťanské Čajky
12.09.2017 ZVVZ USK Praha (ČR) – Piešťanské Čajky
15.09.2017 Piešťanské Čajky – BK Žabiny Brno (ČR)
19.09.2017 DVTK Miškolc (Maď.) – Piešťanské Čajky
22.09.2017 Piešťanské Čajky – DVTK Miškolc (Maď.)

TS Piešťanské čajky

Populárne články