Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky majú bronz, vyhrali ho pred domácim publikom

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky zdolali v treťom rozhodujúcom zápase o extraligový bronz v stredu 11. apríla na domácej palubovke ŠBK Šamorín 67:46. Posledný úspešný zápas tohtoročnej sezóny tak mohli osláviť so svojimi fanúšikmi.

Čajky položili základ úspechu už v prvom polčase, ktorý vyhrali 39:30. Pilierom ich víťazstva bola hra v obrane, kde zaznamenali 33 úspešných obranných doskokov, kým ich súperky len 18.

Reklama

Strelecky sa z Čajok darilo predovšetkým Nikole Dudášovej, ktorá strelila 15 bodov, z čoho boli tri presné trojkové pokusy.  Trinásť bodov pridala Jenna Smithová a 12-stmi prispela aj Angelika Slamová, ktorá strávila na palubovke 37 minút, čo bolo najviac zo všetkých hráčok. Rovnako 12 bodov strelila tiež Emilija Podrug. Piešťanská rozohrávačka Terézia Páleníková pridala ďalších 7.

Čajky tak po sérii extraligových strieborných medailí, keď nad ich sily bol len Good Angels, tento raz získali bronz. Hoci v základnej časti skončili druhé a porazili Ružomberok, ten po posilnení sa o skúsené Američanky v druhej polovici sezóny predvádzal lepšie výkony a zaslúžene postúpil do finále. V ňom však nestačil na Good Angels, ktoré si pripísali pätnásty titul v poradí. Je to nateraz aj ich posledný, keďže družstvo po tejto sezóne končí.

Reklama

-th- Foto: -vv-

Populárne články