Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky len tesne podľahli minuloročným euroligovým šampiónkam z USK Praha

Published

on

Reklama

V Lučenci odštartovali Piešťanské Čajky štvrtkovým súbojom proti minuloročným víťazkám Euroligy ZVVZ USK Praha. Vo vyrovnanom zápase držali piešťanské hráčky so svojimi súperkami krok počas celého stretnutia, pražskému celku však napokon podľahli len tesne 63:70.

V úvode zápasu sa obe družstvá striedali vo vedení, Čajky začali veľmi dobre a rýchlo viedli 8:4. USK však znížilo vďaka trojke Vyoralovej, no podobne odpovedala Oroszová 11:7. Rozdiel v skóre bol stále veľmi tesný, Slamová v závere trojkou dala na 20:18, na druhej strane však takisto trafila za tri body Hanušová. Po prvej časti bol napokon stav nerozhodný 22:22. Podobný obraz hry bol aj v druhej štvrtine, Čajky sa dostali aj do vedenia 29:24, no potom tromi zbytočnými faulami po sebe dostali USK Praha na koňa a tie otočili stav na 37:33. Piešťanky sa však nevzdali a svoje súperky dotiahli po trojke Slamovej a v závere sa peknými prienikmi prezentovala Brown. Na prestávku sa šlo za stavu 42:44 v prospech Pražaniek.

Reklama

Po zmene strán sa príliš nedarilo produkovať ani jednému z družstiev a obe zaznamenali len po deväť bodov a do poslednej časti šlo USK s miernym vedením 53:51. Pražský celok v poslednej časti ukázal svoju skúsenosť a kvalitu a v dôležitých momentoch využili chyby Čajok. Sedem minút pred koncom malo USK Už deväťbodový náskok 64:55, no ten sa ešte poradilo Čajkám znížiť, keď sa neskôr trojkou presadila Oroszová a v závere vyšiel aj pekný prienik Slamovej. Piešťanské hráčky sa napokon českým šampiónkam dokázali priblížiť na konečný sedembodový rozdiel 63:70. Za najlepšie hráčky oboch tímov boli vyhlásené Sabína Oroszová z Čajok a Alena Hanušová z USK Praha.

Piešťanské Čajky dnes čaká druhý zápas na turnaji, keď sa o 17:00 hod predstavia proti maďarskému tímu DVTK Miškolc.

Reklama

ZVVZ USK Praha – Piešťanské Čajky 70:63 (22:22, 22:20, 9:9, 17:12)
USK Praha: Hanušová 20, Burgrová 8, Vyoralová 16, Palau 2, Stainberga 15 (Elhotová, Šípová 2, Mainclová 2, Krejzová 5, Voráčková) Trénerka: N. Hejková
Piešťanské Čajky: Mikulášiková 2, Brown 8, Oroszová 13, Handy 6, Páleníková 10 (Dudášová 3, Balážová, Slamová 13, Oliver 10). Tréner: M. Pospíšil.

-TS Piešťanské Čajky-

Populárne články