Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky dohrávku v B. Bystrici zvládli, v tíme končí Gia Pack

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky uspeli v stredajšej dohrávke 4. kola ženskej basketbalovej extraligy, keď zvíťazili na palubovke BK ŠKP 08 Banská Bystrica 71:52.

„Som spokojný s výhrou, tá sa počíta. Chcel by som však aj Banskobystričanky pochváliť, že hrali s chuťou, agresívne. Vyrovnali sme sa s tým. Na druhej strane musím povedať, že máme viaceré zranené hráčky, v podstate všetky kľúčové. Dievčatá, ktoré dnes nastúpili i miesto nich, tak klobúk dole, postavili sa k tomu dobre a zaslúžia si pochvalu. V druhom polčase sme poľavili v mentálnej stránke uvedomujúc si nášho náskoku, no domáce tiež zapli na plné obrátky. Využívali našu nekoncentráciu a dostali sa do hry,“ zhodnotil Martin Sýkora, asistent trénera Piešťanských Čajok.

Reklama

„Nastúpili sme v oklieštenej zostave, mnohé hráčky nám vypadli z kádra. Snažili sme sa dať do zápasu sto percent. Som rada, že sme vyhrali. Základom nášho úspechu bolo dobre ´driapať´ v obrane a nedať súperovi možnosť chytiť sa, pretože vieme, že ak sa Banská Bystrica chytá, tak dokáže byť nebezpečná. Preto sme hrali rýchlo, silno do koša, precízne a nekomplikovali sme zbytočne našu hru,“ povedala po zápase Vanda Kozáková, pivotka Piešťanských Čajok.

V tíme Piešťanských Čajok skončila americká basketbalistka Gia Pack. Vedenie klubu z kúpeľného mesta sa s hráčkou dohodlo na predčasnom rozviazaní zmluvy a 22-ročná Američanka sa už odpojila od družstva.

Reklama

BK ŠKP 08 Banská Bystrica – Piešťanské Čajky 52:71 (13:22, 22:41, 37:57)

B. Bystrica: Matejčíková 13, Vargová 8, Holíková 5, Mesárošová 4, Belušová 2 (Žilinská 12, Oborilová 4, Neuschlová 4, Kollárová 0, Malovcová 0, Šimčíková 0)

Piešťanské Čajky: Tadić 19, Martišková 15, Kozáková 14, Hašková 14, Krajčovičová 6 (Vandlíková 2, Sailerová 1, Kraislová 0)

TH: 4/2 – 23/19. Trojky: 2 – 6. fauly: 21 – 14, TCH: 0 – 1. Štvrtiny: 13:22, 9:19, 15:16, 15:14,

Zdroj: piestanskecajky.sk Foto: Laco Duračka

Populárne články