Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky dnes v CEWL privítajú silný belgický Mechelen

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky príliš času na oddych po víkendovom turnaji EWBL nemali. Už dnes ich čaká domáci zápas Stredoeurópskej ligy CEWL so silným belgickým družstvom Kangoeroes Mechelen.

Aktuálne štvrtý tím belgickej najvyššej súťaže len nedávno dokázal zdolať dlhodobo najlepší belgický celok Castors Braine, ktorý je účastníkom ženskej Euroligy. Pre Čajky pôjde vôbec o prvú konfrontáciu s belgickým tímom a rozhodne sa dá očakávať zaujímavý duel, keďže oba celky sú ašpirantami na postup do Final Four CEWL.

Reklama

Belgický celok zatiaľ v CEWL vyhral obe stretnutia nad českými tímami, najskôr zdolal Slovanku MB 90:66 a následne zvíťazil v Chomutove 69:56.

Mechelen má vo svojom tíme kvalitné hráčky, z ktorých možno spomenúť najmä belgickú reprezentačnú rozohrávačku Marjorie Carpreaux, produktívnu poľskú reprezentantku Agnieszku Skobel, ďalšiu Poľku Roksanu Schmidt i dve podkošové americké legionárky Jessicu Lindstrom a Alexis Klabo.

Reklama

„Mechelen je veľmi kvalitné družstvo a favorit na postup do Final Four Stredoeurópskej ligy. Opierajú sa o kvalitné legionárky, no majú aj slušný základ v domácich Belgičankách. Nečaká nás nič jednoduché, no verím, že nadviažeme na výkony z posledných zápasov v EWBL a využijeme výhodou domáceho prostredia vo svoj prospech,“ uviedol pred dnešným zápasom tréner Richard Kucsa.

Aktuálna tabuľka A-skupiny Stredoeurópskej ligy CEWL:

DSK Levhartice Chomutov 4 3 1 285:244 7
Piešťanské Čajky 3 2 1 208:159 5
Kangoeroes Basket Mechelen 2 2 0 159:122 4
Slovanka MB 3 0 3 178:232 3
UBI Graz 2 0 2 93:166 2

TS Piešťanské Čajky

Populárne články