Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky dnes v CEWL hostia doma Chomutov

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky v stredu 23. októbra čaká prvý domáci zápas v novej sezóne Stredueorópskej ligy CEWL, keď v Diplomat aréne privítajú český tím DSK Levhartice Chomutov.

Čajkám sa minulý týždeň podarilo úspešne vstúpiť do nového ročníka Stredueorópskej ligy CEWL, keď v českom Benešove zdolali Slovanku MB 71:56. Piešťanské basketbalistky by na toto víťazstvo radi nadviazali aj v druhom kole. V ňom privítajú na domácej palubovke ďalší český tím DSK Levhartice Chomutov, ktorý je nováčikom českej ŽBL a rovnako aj CEWL.

Reklama

„Sú pre nás trochu neznámou, keďže sme sa s nimi ešte nikdy nekonfrontovali. Videli sme však nejaké zápasy aktuálnej sezóny a určite nám nedajú nič zadarmo. Ako som už povedal pred minulým zápasom, my sa musíme v prvom rade sústrediť na seba. Kvôli stále pretrvávajúcim zdravotným problémom sme v neľahkej situácii, ale nič to nemení na tom, že chceme zápas vyhrať,“ uviedol pred duelom s Chomutovom tréner Piešťanských Čajok Richard Kucsa.

Podobne hovorila aj Alexandra Hašková, ktorá aktuálne patrí k najvyťažovanejším hráčkam Piešťanských Čajok: „Od nášho súpera očakávame, že budú hrať podobný basketbal ako Slovanka, či Ostrava. V prvom rade sa však chceme sústrediť na nás a naše herné činnosti. Ak dodržíme útočné i obranné pravidlá, verím, že víťazstvo bude naše.“

Reklama

Tabuľka A-skupiny CEWL:

  1. DSK Levhartice Chomutov 1 1 0 89:59 2
    2. Piešťanské Čajky 1 1 0 71:56 2
    3. Slovanka MB 1 0 1 56:71 1
    4. UBI Graz 1 0 1 59:89 1
    5. Kangoeroes Basket Mechelen 0 0 0 0:0 0

TS Piešťanské Čajky

Populárne články