Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky angažovali americkú posilu

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky posilní  známa tvár! Klub z kúpeľného mesta sa dohodol na pôsobení do konca aktuálnej sezóny s Američankou Monicou Engelman, ktorá v Piešťanoch už pôsobila v sezóne 2015/2016.

Reklama

Vedenie klubu Piešťanské Čajky muselo zareagovať zdravotné problémy v kádri, rozohrávačka Simona Majtásová pre zranenie kolena už v tejto sezóne nenastúpi a 100 % v poriadku stále nie je ani kapitánka Dominika Deptová. Klub preto pristúpil ku kroku angažovania skúsenej leginonárky Monicy Engelman z USA, ktorá je piešťanským fanúšikom dobre známa z pôsobenia v sezóne 2015/2016, kedy patrila k najlepším hráčkam extraligy a družstvo ťahala aj v premiérovej sezóne v Eurocupe.

„Po zranení Simony Majtásovej a popri ďalších zdravotných problémoch v tíme sme vedeli, že musíme doplniť káder, a to čo možno najrýchlejšie. Na základe vzájomných dobrých skúsenosti, či už zo strany klubu, alebo hračky z pôsobenia v Čajkách, prišlo k dohode veľmi rýchlo. Osobne som za to veľmi rada, pretože s Monikou prichádza kvalita, s ktorou určite môžu “povyrásť „ aj naše slovenské hračky,“ povedala na margo angažovania novej posily generálna manažérka Bronislava Borovičková.

Reklama

28-ročná rozohrávačka alebo krídelníčka v aktuálnej sezóne nastupovala v poľskom tíme Artego Bydgoscz, kde však v decembri skončila a bola tak bez angažmánu. Minulú sezónu odohrala za maďarský Miškovec, rok predtým zase v tureckom Osmanyie a maďarskom PINNKU Pécs. K Piešťanskému tímu sa pripojila vo štvrtok a z jej slov po príchode možno usúdiť, že sa na pôsobenie v Piešťanoch teší a má motiváciu tímu v závere sezóny pomôcť. „Som veľmi rada, že som po troch rokoch opäť v Piešťanoch a budem tu môcť dokončiť sezónu. Z minulosti mám s Čajkami výborné skúsenosti a som milo prekvapená, že klub za ten čas ešte zlepšil podmienky pre hráčky a je to tu ozaj na profesionálnej úrovni. Beriem to ako veľkú výzvu a dúfam, že pomôžem tímu v závere sezóny k čo najlepším výsledkom,“ uviedla staronová posila Čajok, ktorá bude na drese nosiť číslo 31.

S doplnením tímu o Monicu Engelman je spokojný aj tréner Čajok Richard Kucsa, ktorému by mala byť k dispozícii už na víkendovom turnaji Final Four Stredoeurópskej ligy CEWL, keďže klub intenzívne pracuje na dokončení všetkých formalít. „Chcem poďakovať manažmentu klubu, že sme boli schopní v tak krátkom čase zrealizovať jej prestup a už sa s nami môže pripravovať. Je potešujúce, že prichádza hráčka, ktorá tu už pôsobila a aj klub či fanúšikovia ju poznajú. Tým pádom bude jej adaptácia rýchlejšia. Hoci mala dlhšie obdobie bez zápasu, veríme že bude v rozbehnutej sezóne prínosom a nadviaže na výkony, ktorými sa prezentovala pri jej prvom pôsobení v Čajkách,“ doplnil kouč piešťanského tímu.

TS Piešťanské Čajky Foto: L. Ďuračka

Populárne články