Connect with us

Šport

Autoslalom Driving Academy

Published

on

Reklama

V závere letných prázdnin sa v areáli Driving Academy okruhu Slovakiaring uskutočnil siedmy pretek seriálu Autoslalom. Kvalitne pripravená trať privítala 93 jazdcov z Čiech a Slovenska, medzi ktorými bola aj štvorica z Piešťan a okolia.

Najrýchlejším z našich bol Tomáš Polerecký na Mitsubishi Lancer Evo 9, ktorý sa stal víťazom kategórie S4+2000 s náskokom necelých troch sekúnd pred doteraz suverénnym Michalom Žiakom na o generáciu staršom Lancer Evo 8. V celkovom poradí obsadil Polerecký 4. miesto, so stratou 2,5 sekundy na víťazného Michala Kašpara na špeciáli Citroen Saxo VTS.

Reklama

[singlepic id=34504 w=520 h= float=center]

V kategórii S2-1600 štartoval už tradične Tomáš Komár z Motorsport Clubu Piešťany, s Hondou CRX. Ten svoj súčet najlepších časov síce oproti júnovému preteku na tejto trati zlepšil o viac ako 4 sekundy, ale umiestnenie dosiahol rovnaké, teda 3. miesto. V celkovom poradí obsadil Komár 13. miesto z 93 pretekárov, čo je zatial jeho najlepšie umiestnenie bez rozdielu kubatúr.

Reklama

V najnižšej objemovej kategórii S1-1400 štartoval Rastislav Šimon z Hubiny, na litrovom Fiate 127. V konkurencii 13 pretekárov sa mu podarilo obsadiť nepopulárne 4.miesto, so stratou dvoch sekúnd na stupne víťazov. V celkovom poradí skončil na 45. mieste. Štvrtým zástupcom bol Šimon Hajdamár z Trebatíc, ktorý však musel pre poruchu svojej Hondy CRX odstúpiť už v úvode pretekov. Ďalší pretek sa uskutoční 15. septembra v Paddocku, pod Pezinskou Babou.

[nggallery id=1881]

Autor: TK

Populárne články