Connect with us

Novinky

Atletika: Piešťanci z halových majstrovstiev Slovenska priniesli päť medailí

Published

on

Reklama

V nedeľu 21. februára sa v bratislavskej hale ELÁN konali atletické Halové majstrovstvá veteránov Slovenska. Darilo sa na nich opäť aj piešťanským pretekárom. Anna Matúšová a Eduard Kučkovský z atletického oddielu TJ Družba Piešťany si z Bratislavy priniesli celkovo päť medailí, z toho štyri majstrovské tituly.

kucko 400

Medailisti na 400 m – Eduard Kučkovský (uprostred), Branislav Puvák (vľavo)

Anna Matúšová získala po prepočte podľa vekových tabuliek prvenstvo na 60 m cez prekážky, v hode guľou a rovnako aj v skoku do výšky, kde ako jediná Slovenka zdolala maďarské pretekárky. Okrem toho pridala aj tretie miesto v behu na hladkej 60-tke.

Reklama

V mužskom behu na 400 m sa darilo Eduerdovi Kučkovskému. Ten zabehol čas 60,43 s a po prepočte podľa vekových tabuliek zvíťazil pred druhým Branislavom Puvákom, ktorý pochádza z Vrbového avšak pretekal za veku AC Stavbár Nitra. Dosiahol čas 55,40 s, avšak má o 17 rokov menej, takže získal 844 bodov.

Branislav Puvák, ktorý je sedembojárskym veteránskym majstrom sveta, získal aj tretie miesta na 200 m a 60 m cez prekážky.

Reklama

V Bratislave sa predstavil tiež Piešťanec Ladislav Noskovič pretekajúci za Spartak Dubnica. V preteku na 60 m dosiahol druhý najrýchlejší čas 7,38 s zo všetkých pretekárov, avšak po prepočte podľa vekových koeficientov obsadil medzi Slovákmi šieste miesto. Na 200 m trati po prepočte na vek obsadil štvrté miesto vrámci MSR.

Medzi guliarmi pretekal za Družbu Piešťany aj 84-ročný Jozef Sékey, ktorý skončil vrámci majstrovstiev Slovenska štvrtý.
-th- Foto: ek

Populárne články