Connect with us

Šport

Atletika: ME v kros duatlone s piešťanskou účasťou úspešné

Published

on

Reklama

Už v stredu v noci odchádzala slovenská výprava triatlonistov vedená reprezentačným trénerom Milanom Slovákom do rumunského Targu Mures, kde sa v dňoch 22. – 24. apríla uskutočnili Majstrovstvá Európy v kros duatlone. Do šesťčlenného výberu Slovákov sa dostali aj súrodenci Tadeáš a Lýdia Drahovskí, ktorí reprezentovali Slovensko v kategórii juniorov. Cenný kov si z pretekov odniesla Lýdia, ktorá dobehla ako druhá. Jej brat v silnej konkurencii skončil piaty.

DSCF4321

Reklama

 

Vo štvrtok a v piatok prebehla už v Rumunsku aklimatizácia a zoznamovanie sa s traťami a v piatok nasledovala večer registrácia a oficiálne zahájenie podujatia. Trate boli pripravené ozaj náročné v lesnom teréne s výraznými prevýšeniami hlavne v bežeckej časti. Na cyklistike zasa prekvapilo zopár prírodných prekážok a bahenných mlák v lese.

Reklama

Na sobotné štarty sa postavili Lukáš Cintula, ktorý zvíťazil vo vekovej kategórii do 30 rokov a Kristína Lapinová, ktorá v hlavnej ženskej elitnej kategórii skončila na vynikajúcom druhom mieste.

V nedeľu mali štart juniorské kategórie, na ktoré sme všetci netrpezlivo čakali. O 9 hodine odštartovali najskôr juniori, kde sa na štart okrem Tadeáša postavil aj Matúš Kozlovský z Bratislavy. 5 minút po nich štartovali juniorky, kde vybehla na trať Lýdia. Matúš Kozlovský sa držal od prvého behu na popredných miestach a vynikajúcou cyklistikou sa prepracoval na prvé miesto a stal sa majstrom Európy. Tadeáš v prvom behu prebiehal na siedmom mieste, výbornou cyklistikou sa dostal ešte o priečku dopredu a v záverečnom behu mu veľa nechýbalo na štvrté miesto. Nakoniec skončil vynikajúco na piatom mieste.

Lýdia vyštartovala na prvom mieste, avšak ukrajinská pretekárka ju nenechala dlho vpredu. Lýdia napokon na cyklistiku nastúpila na druhej priečke asi s minútovou stratou. Náročnosť cyklistickej trate však ukarajinská pretekárka zvládla lepšie ako Lýdia, ktorá si udržala pred treťou chorvátkou náskok, takže záverečný beh bol už len o udržaní si pozícií. Lýdia Drahovská napokon získala striebornú medailu z Majstrovstiev Európy 2016 v kros duatlone v Targu Mures.

 

Text: Jozef Drahovský, foto: Jozef Drahovský

Populárne články