Connect with us

Šport

Atletika: Edo Kučkovský víťazom Trnavskej bežeckej trilógie

Published

on

Reklama

Na prelome decembra a januára sa v Trnave uskutočnili tri bežecké preteky zoskupené do Trnavskej bežeckej trilógie. Jej celkovým víťazom sa v kategórii mužov stal 53-ročný bežec Družby Piešťany – Eduard Kučkovský. V ženskej kategórii skončila jeho oddielová kolegyňa Terézia Beitlová druhá. Poradie v pretekoch trilógie sa určovalo prepočítaním časov podľa vekových koeficientov v tabuľkách svetovej atletickej federácie.

kuc

Reklama

Pretekov sa zúčastnil aj nový trnavský primátor Peter Bročka (uprostred), ktorý taktiež dekoroval víťazov.

Prvým kolom trilógie bol Zimný beh zdravia. Pretekári absolvovali 9600 m. Najrýchlejšie do cieľa dobehol Michal Puškár z AK AŠK Slávia Trnava (28 rokov) v čase 33:14. Piešťanec Eduard Kučkovský za ním zaostal o 5 minút, avšak zohľadnenie vekových koeficientov ho posunulo na prvé miesto. Terézia Beitlová dobehla medzi ženami tretia a tretia priečka jej aj zostala po prepočte.

Reklama

Na Trnavskom novoročnom behu bol najrýchlejší na osemkilometrovej trati Pavol Bukovác (34 r), avšak víťazom sa po zohľadnení vekových koeficientov stal opäť Eduard Kučkovský. Terézii Beitlovej opäť patrilo tretie miesto.

Posledným podujatím bola Trojkráľová šestka. Najrýchlejším zo 175 mužských účastníkov bol tento raz Jakub Valachovič z AC Malacky (30 r). Euard Kučkovský sa stal podobne ako v predchádzajúcich dvoch behoch víťazom svojej veteránskej kategórie, pričom celkovo dobehol dvanásty a po prepočte na základe vekových koeficientov sa stal opäť víťazom.  Terézia Beitlová dobehla na trojkráľovom preteku druhá, po prepočte v celkovom poradí klesla o priečku nižšie. Napriek tomu, že vo všetkých pretekoch skončila na treťom mieste, súčet výsledkov ju posunul vrámci trilógie na druhú priečku.

-th- Foto: archív EK

Populárne články