Connect with us

Novinky

Atletika: Dievčatá Družby prekvapujúco vyhrali štafetu

Published

on

Reklama

Atletická sezóna začala v sobotu 28. apríla v Nových Zámkoch a 1. mája v Trnave súťažami družstiev, kde preteká okolo 300 atlétov. Piešťanská Družba je silná čo sa týka kvality, nie však kvantity, pretože v družstve môže byť až 22 pretekárov. Piešťanci sú v družstvách po 5-6 atlétov a napriek tomu obsadzujú popredné miesta v atletických disciplínach.

V sobotu v súťaži mladších žiakov obsadil Richard Haberern 2. miesto v behu na 150 m. Andrea Ciklaminiova 2. miesto v behu na 1500 m a 5. miesto v skoku do diaľky. Vanesa Pomajbová v behu na 600 m, kde sa bežali až 3 rozbehy skončila druhá a rovnaké umiestnenie si vybojovala aj v skoku do diaľky.

Reklama

V družstve dorastencov majú Piešťany 6 pretekárov, z ktorých sú 2 ešte starší žiaci a práve oni sa postarali o krásne umiestnenie, Henry Franklin obsadil v behu na 400 m 3. miesto a Martin Žilinka 4. miesto.

1. mája súťažilo 14. klubov najmladších žiačok. Beh na 150 m patril atlétom Družby Piešťany. Samuel Krepop zvíťazil v kategórii najmladší žiaci a Petra Baláková vyhrala medzi žiačkami. Zorka Krúpová skončila druhá a Danka Brežná šiesta. V behu na 600 m Eliška Drahovská obsadila 2. miesto a 5. miesto získala v skoku do diaľky. Petra Baláková získala aj 4. miesto v hode kriketkou. Najväčším prekvapením pretekov bolo víťazstvo štvorice atlétok z Družby Piestan v zložení E. Drahovská, D. Brežná, Z. Krúpová a P. Baláková v štafete, kde pretekalo 13 tímov (športové gymnáziá – Nitra, Trenčín, Trnava a športových tried).

Reklama

Po 1. kole je Družba Piešťany na 4. mieste a bude v piatich kolách bojovať o medailové umiestnenie.

Text a foto: A. Halmová

Populárne články