Connect with us

Šport

Akvatlonisti ŠBR Piešťany priniesli z Myjavy štyri medaile

Published

on

Reklama

V nedeľu 26. januára sa na Myjave stretli akvatlonisti z celého Slovenska, aby si po prvýkrát zmerali svoje sily v roku 2020. Na štart sa postavili aj piešťanskí pretekári z ŠBR Piešťany v detských a mládežníckych kategóriách. A bolo to úspešné ťaženie. Jedna zlatá a tri bronzové medaile, plus jedno štvrté a jedno ôsme miesto.

Alexandra Tapušíková na III. mieste

 

Reklama

Ako prvá si svoje odplávala Alexandra Tapušíková, plávať veru vie, pretože bola síce veľmi tesne, ale predsa prvá. Takže na beh vyrazila ako vedúca pretekárka. Žiaľ náročná a šmykľavá bežecká trať jej nesadla a v ostrej zákrute sa šmykla, čo ju stálo cenné sekundy. Ale nevzdala to a dobehla na treťom mieste.

Ďalšie piešťanské dievčatá si to spolu rozdali v kategórii nádejí A, t.j. 10 a 11 ročných. Miška Mosná suverénne vyplávala na prvom mieste a Pavlína Lehutová vo svojej premiére na akvatlone plávala na 100 metrovej trati len o 7 sekúnd pomalšie, ale bolo to až piate plavecké miesto. Na behu si Miška svoje miesto udržala a Pavlína sa pekným behom prepracovala na tretie miesto.

Reklama

Miška Mosná I. miesto a Pavlína Lehutová III. miesto

V kategórii starších žiakov štartovala Patrícia Lehutová a Patrik Tapušík. Paťo v plávaní nedal nikomu šancu a s významným náskokom vyplával prvý. Patrícia po plávaní obsadila druhé štartové miesto medzi dievčatami. Patrik na behu postupne strácal napokon dobehol na peknom štvrtom mieste. Patríciu predbehla len jedna levická pretekárka, takže si pripísala za svoje debutové preteky, podobne ako jej mladšia sestra, tretie miesto.

Patrícia Lehutová III. miesto

Napokon za ŠBR Piešťany štartoval ešte Juraj Sokol, ktorý si prvýkrát vyskúšal už štandardné dospelácke vzdialenosti, a to 1 km plávania a 5 km behu. Jeho prvý test týchto vzdialeností stačil na 8. miesto v kategórii dorastencov.

Dievčatá aj chlapci boli so svojimi výkonmi spokojní, a už sa tešia na ďalšie zimné akvatlonové kolá, a neskôr aj triatlony a duatlony. Verím, že sa im bude v celej sezóne dariť, podobne ako túto nedeľu na Myjave.

TS ŠBR

Populárne články