Connect with us

Kultúra

Zvíťazili Tigre i Labute

Published

on

Reklama

Tanečníci zo Základnej umeleckej školy v Piešťanoch si zmerali sily v pondelok 28. marca v Kursalone. Konalo sa tu školské kolo tanečnej súťaže, kde víťazi jednotlivých kategórií postúpili na Celoslovenský festival moderného tanca v Bojniciach.

[singlepic id=11836 w=320 h=240 float=left]Diváci mohli vidieť zaujímavé choreografie v piatich kategóriach. Tancoval sa klasický tanec, ďalej scénický tanec, ktorého štýl vychádza z techník moderného tanca a jazz dance, pričom sú dôležité technické zručnosti – izolácie, rotácie, vlny… Treťou kategóriou boli otvorené choreografie, kde sa kombinujú všetky štýly a tanečné techniky, používajú sa prvky aerobiku, zumby i rock ´n rollu. V kategórii Disco dance sa používa dynamická hudba s dôrazom na rytmus a kontrastné kostýmy. Piatok kategóriu bola Show dance, kde sú zaradené muzikálové choreografie, kabarety, prípadne tanečné scénky a iné.

Reklama

Porota hodnotila techniku jednotlivých štýlov, zvládnutie tanečných prvkov, držanie tela, pohybové zručnosti, choreografiu – výber a zoradenie tanečných prvkov, synchronizáciu pohybov, dynamiku, pohyb v priestore, výber hudby, frázovanie, súlad tanca s hudbou a image – účesy, líčenie, kostým, mimiku, výraz, gestá…

[youtube width=“450″ height=“300″]http://www.youtube.com/watch?v=RD-MnMmbYE4[/youtube]

Reklama

Víťazi školského kola tanečnej súťaže:

Kategória Klasický tanec:

1. Labute – choreografia Dagmar Kuběnová

2. Šelest jari

3. Valčík z Coppélie

Kategória Scénický tanec:

1. Pieseň Zeme – choreografia Dagmar Kuběnová

2. Spomienka

3. Anjeli a démoni

Kategória Otvorené choreografie:

1. Tigre – choreografia Monika Ondrášiková

2. Madonna Hung up

3. Hey boy

Kategória Disco dance:

1. Disco party – choreografia Miriam Šupenová

2. Cez prestávku

3. Štyri žihadlá

Kategória Show dance:

1. Karneval – choreografia Dagmar Kuběnová

2. Akrobatky

3. Tik – tak

Pokiaľ sa zaregistrujete na našej stránke (formulár je vpravo hore), získate prístup k fotografiám z vybraných akcií a možnosť stiahnuť si ich vo vyššom rozlíšení. Registráciou získate taktiež služby newslettru. Časom budú pre registrovaných čitateľov prístupné ďalšie bonusy navyše. Ak teda chcete fotografie zo súťaže, po registrácii vám budú na tomto mieste k dispozícii.

[member]Kliknite na túto linku a stiahnite si fotografie, buď po jednej, alebo všetky naraz kliknutím na all.zip (súbor má 19 MB). Rozlíšenie fotografií je 1600×1067 px. Fotografie sa nesmú publikovať v médiach, alebo komerčne využiť  bez súhlasu autora.[/member]

[nggallery id=599]

Autor: at Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

REKLAMA

Populárne články