Connect with us

Kultúra

Žiwell plný akcií

Published

on

Reklama

Piešťanský klub Žiwell ponúka v nasledujúcich dňoch a v prázdninovom týždni viacero zaujímavých akcií, počas ktorých sa môžete niečo naučiť, alebo len tak zrelaxovať…
Cez víkend (28.2. a 1.3.) sa môžu tešiť fanúšikovia rugby. V sobotu o 15.30 h premietame zápas Škótsko – Taliansko a od 18.00 h Francúzsko – Wales a v nedeľu o 16-tej Írsko – Anglicko. Na premietaní budu členovia piešťanského rugby klubu, ak máte záujem sa o tomto športe niečo dozvedieť, je to skvelá príležitosť sa s nimi porozprávať.

V pondelok 2.3. o 18-tej začína Jazyčenie v angličtine. Nezmeškajte šancu precvičiť si jazyk s rodeným hovorcom.

Reklama

!cid_ii_14bcd5c6707de20e

Po Jazyčení o 19.00 bude prezentácia knihy Maliar pod kuchynským drezom od Afonsa Cruza.
Román je voľne založený na skutočnom príbehu – autorovi starí rodičia ukrývali počas druhej svetovej vojny slovenského maliara židovského pôvodu. Pod kuchynským drezom. Cruz tak v knihe spája skutočné udalosti a spomienky svojich predkov s vlastnou fantáziou a ilustráciami a predstavuje nám život maliara Ivana Sorsa od jeho detstva v Bratislave, cez emigráciu do Ameriky až pod drez v kuchyni svojich prarodičov. Afonso Cruz je mladý objav portugalskej literatúry, za svoje dielo získal viacero významných ocenení. Moderuje Pišta Vandal. Ukážky z knihy čítajú Pišta Vandal a Bárbara Barros.

Reklama

!cid_ii_14bcd5be39c1e426

V utorok 3.3. sa budeme opäť vlnohrať. Prineste si ihlice, háčiky a nedokončenú prácu a inšpirujte nápadmi iných pri čaji či inom nápoji. Evka sa na Vás teší o 18-tej.

!cid_ii_14bcd5f4b55491b0

V sobotu 7.3. sa uskutoční jubilejný desiaty QuizTime. Tímové miestenky sú už vyčerpané, no niekedy sa stane, že niektorý z tímov si to rozmyslí a prídu na rad náhradníci. Vytvorte svoj tím z max. 7 členov a príďte si zasúperiť v rôznych témach.

!cid_ii_14bcd5c1d04c82d1

V nedeľu 8.3. bude náš prvý tohtoročný workshop. Príďte sa s predstihom pripraviť na Veľkú noc a ozvláštnite svoju výzdobu o vajíčka ozdobené falošným patchworkom. Na ich výrobu použijeme stužky, hadovky, kvetinky či kúsky látky. Materiál zabezpečíme a budeme radi, ak nám naň prispejete. Do techniky nás zaučí Daniela Škultétyová po 14-tej.

!cid_ii_14bcd5cc0e1ef59c
V pondelok 9.3. sa budeme zase raz rozprávať, tentokrát po španielsky na Jazyčení v španielčine. Ako vždy o 18-tej.
PR

Populárne články