Connect with us

Kultúra

Živé gitary, Jobus aj Slniečko tento víkend na námestí

Published

on

Reklama

Aktualizované – Víkendové večery na piešťanských Vianočných trhoch budú opäť plné hudby. Koncert Duo Live Guitars, a piešťanskej kapely iX, ktorá vystúpi namiesto avizovaného Jána Poláka, pripravujú organizátori na piatok 19. decembra. Autor vtipných rozprávok pre deti, Vrbovský víťaz Braňo Jobus zasa poteší najmenších návštevníkov v sobotu popoludní na besiedke o 17,00 h. Po rockovej nádielke Rollin Pub Band-u si všetci spoločne zaspievame s kapelou Slniečko. Svoj predvianočný outdoorový koncert odohrá najúspešnejšia piešťanská kapela na Námestí slobody v sobotu 20. decembra o ôsmej večer.

program trhy

Reklama

Piatok 19. decembra

19,00 h  Duo Live Guitars

Reklama

Trnavské gitarové duo ostrieľaných muzikantov Opatovský&Pagáč má v repertoári piesne The Beatles, Rolling Stones, Erica Claptona, Boba Dylana, Bee Gees, Olympic, Nedvědovcov a ďalšie hity 60. a 70. rokov.

20,00 h   ZMENA – Kapela iX

Namiesto Jána Poláka, známeho aj ako Mr. Guitar, vystúpi kapela Cottage iX lebo ako hovoria členovia tejto piešťanskej rockovej formácie  „iX-krát sme to skúšali…“ Piešťanskí muzikanti pod vedením Štefana Kučkovského pravidelne hrávajú Oldies hity v Kursalone.

Sobota 20. decembra

17,00 h Besiedka pre deti s Braňom Jobusom

Branislav Jobus , známy aj ako Branuško, je slovenský spevák, hudobník, spisovateľ a zakladateľ hudobného festivalu Vrbovské vetry, líder kapiel Karpatské chrbáty, Vrbovskí víťazi. Ako autor pre deti Jobus debutoval v roku 2006 rozprávkovou knihou Láskavé rozprávky. Ďalším literárnym počinom bola kniha Zázračné rozprávky z r. 2009. O rok neskôr vyšla Jobusovi kniha Muflón Ancijáš a jeho spanilá jazda (2010, Slovart), rozprávkové leporelo Na výlete do vesmíru (Agentúra Pohoda) a v roku 2011 vzniklo pokračovanie knihy o Muflónovi Ancijášovi s názvom Ako Muflón Ancijáš cestoval na západ (Slovart). Pre Jobusove vystupovanie je typická silná dávka vtipu, recesie a lokálpatriotizmu.

18,30 h Rollin Pub Band

Na najlepšie rockové „vypaľovačky“ posledných štyridsiatich rokov pozýva piešťanská kapela  Rollin Pub Band, ktorú poznajú najmä pravidelní návštevníci rockových koncertov v Kazačku.

20,00 h  SLNIEČKO

Tradičný vianočný koncert pre Pravých Piešťancov a Prindišov odohrajú stálice a najväčšie hviezdy domácej scény členovia kapely Slniečko alebo Punto a rybacé hlavy. Minulý rok oslávili tridsiate narodeniny kapely, no ani po toľkých rokoch nestratili nič zo svojho entuziazmu. Punto alias Peter Remiš so svojím tímom: Miško Urban, Laco Svítek, Robo Gajdošík a Majo Mišík vás opäť zabavia folkovo-rockovými spievanými básňami v pieščanskom nárečí.

Slniecko

(PR)

 

Populárne články