Connect with us

Kultúra

Žito oslávilo piate narodeniny

Published

on

Reklama

Najmladší piešťanský folklórny súbor Žito 24. marca oslávil piate výročie svojho založenia. Pri tejto príležitosti sa na Hotelovej akadémii, kde súbor sídli, konal slávnostný program a zábava.

Pre približne 230 hostí pripravili členovia súboru galaprogram, v ktorom predviedli choreografie, ktoré vznikli počas celého fungovania súboru z rôznych regiónov – z nášho, ale aj z Myjavy, Važca, Polomky, Šumiaca, Tekova a Východnej. Hlavnou myšlienkou večera bolo poďakovanie veľkému množstvu ľudí, bez ktorých by súbor nemohol fungovať tak, ako ho poznáte.

Reklama

Tance sa striedali s hovoreným slovom, videoprojekciou a premietaním fotiek, aby boli zobrazené všetky aktivity, ktorým sa súbor venuje. Sú to kalendárne zvyky, ale napr. aj varenie regionálnych špecialít. Okrem členov FS Žito boli súčasťou programu a zábavy aj Krajnanská muzika, ĽH Máj, ĽH Petra Obucha a ĽH Karpaty.

Po programe si všetci vychutnali skvelé pohostenie, ktoré bolo pripravené pod taktovkou Hotelovej akadémie. Piešťanský pivovar špeciálne pre tento deň pripravil limitovanú edíciu piva ŽiWell Žito. Muzikanti, tanečníci a aj hostia sa spoločne bavili až do skorých ranných hodín.

Reklama

„Žijeme pre Žito už 5 rokov. Bez Vás by to však nešlo. Sme veľmi radi, že máme tak široké spektrum priaznivcov a že sme mali možnosť tieto narodeniny spoločne osláviť,“ odkazujú členovia súboru.

Text: FS Žito (EB)  Foto: Tomáš Záhumenský

Populárne články