Connect with us

Kultúra

Zase boli, videli, počuli, zabavili sa a dobre bolo!

Published

on

Reklama

Aj tak by s a dala zhrnúť  nedeľňajšia (5.6.2011) vernisáž výstavy fotografií členov Piešťanského fotoklubu. Tento rok sa koná už šiesty ročník tejto výstavy, ktorá od začiatku kráča ruka v ruke s otvorením kúpeľnej sezóny. A s každým pribúdajúcim (k)rokom je výstava zaujímavejšia a lákavejšia. Na tejto sa dá nájsť naozaj všeličo – od dynamických a kreatívnych tanečných fotiek cez zvieratká, ľudí, nápisy či streetovky až po náladové krajinky, takže si naozaj každý príde na svoje.

[singlepic id=14565 w=320 h=240 float=left]V rámci bartrového obchodu na vernisáži zahrali aj špeciálni hostia – Ondrej Botek a Janko Vrábel, skvelí piešťanskí jazzmani, ktorých môžete vidieť, a hlavne často počuť v Art Jazz Gallery. Členovia Piešťanského fotoklubu sa už roky striedajú vo fotení všetkých jazzových koncertov, ktoré Art Jazz svojim návštevníkom ponúka, a z ktorých potom všade visia plagáty, rozdávajú sa brožúry a kalendáre, (o ktoré sa niektorí tak bijeme, keď vyjdú nové :-)), preto sa organizátori vernisáže rozhodli spojiť dobré fotografie s ešte lepšou hudbou – alebo naopak?

Reklama

[singlepic id=14569 w=320 h=240 float=right]Netradičný príhovor troch členov fotoklubu priblížil návštevníkom výstavy, teda aj laickej verejnosti svoje plány do budúcna. „Fotoklubáci“ sa tiež úprimne podelili o svoju túžbu zviditeľniť Fotoklub a jeho aktivity nielen na Slovensku, kde už sú niektoré každoročne organizované podujatia notoricky známe (ľudia sa od prvého aprílového slnka pýtajú, kedy bude na terase v Kursalone zase to pečené prasiatko a fotky na sieťach v parku…), ale aj v partnerských mestách v zahraničí. Či sa im sen podarí splniť, bude závisieť nielen od dobrého svetla, ktoré im všetci želajú, ale aj od tímovej práce a počtu rúk priložených k dielu.

[nggallery id=794]

Reklama

Autor: Veronika Škultétyová Foto: T. Hudcovič

 

Populárne články