Connect with us

Kultúra

Young Art Show odštartuje módnou prehliadkou

Published

on

Reklama

Výber aktuálnych trendov vo výtvarnom umení predstaví diela 75 umelcov z Slovenska, Čiech, Maďarska, Poľska, Rumunska, Ruska, Bieloruska, Indie a USA. Young Art Show začína v piatok 4. októbra o 19.00 h vo veľkej sále Domu umenia.

[singlepic id=47955 w=320 h=240 float=left]Na módnej prehliadke počas vernisáže predvedú svoje kolekcie módne dizajnérky Andrejka Pojezdálová, Renáta Barancová, Veronika Kostková, Petra Pršová a absolventky odevného dizajnu na Strednej umeleckej škole v Trenčíne. Módnu prehliadku bude sprevádzať vystúpenie rappera Vladisa. Počas vernisáže budú môcť návštevníci ochutnať špeciality z dielne študentov Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch a aj vynikajúce sushi od Wasabi sushi Trnava.

Reklama

Všetky verejne prístupné priestory Domu umenia sa až do 27. októbra stanú javiskom na prezentáciu súčasného umenia. Organizátori Young Art Show chcú vzbudiť záujem publika, tvoreného obyvateľmi a návštevníkmi mesta Piešťany, o výtvarné umenie. „Našou veľkou snahou je získať si mladé publikum, oboznámiť ho so súčasným výtvarným dianím a myslením. Vzbudiť väčší záujem o dianie na Slovenskej, ale aj zahraničnej výtvarnej scéne,“ hovorí kurátor výstavy Martin Ševčovič, ktorý za organizáciu tejto výstavy v minulom roku získal ocenenie Osobnosť roka v oblasti kultúry v meste Piešťany.

Text: ts Foto: Juraj Starovecký

Reklama

REKLAMA

IJaV-2

Populárne články