Connect with us

Kultúra

Young Art Show chce získať mladých pre súčasné umenie

Published

on

Reklama

Prehliadka aktuálnych trendov vo výtvarnom umení predstaví diela 60 umelcov z Slovenska, Čiech, Maďarska, Poľska, Rumunska, Škótska, Indie, Ruska, Arménska, Austrálie a USA. Začne sa vernisážou 5. októbra o 19.00 h v Dome umenia a potrvá do 28. októbra.

[singlepic id=35383 w=320 h=240 float=left]Všetky verejne prístupné priestory Domu umenia sa opäť na niekoľko dní stanú javiskom na prezentáciu súčasného umenia. Young Art Show je výstava výtvarného umenia, poskytujúca priestor pre komunikáciu a prezentáciu prác mladých, začínajúcich výtvarníkov.

Reklama

Jej organizátori chcú vzbudiť záujem publika o výtvarné umenie, tvoreného obyvateľmi a návštevníkmi mesta Piešťany. „Našou veľkou snahou je získať si mladé publikum, oboznámiť ho so súčasným výtvarným dianím a myslením. Vzbudiť väčší záujem o dianie na Slovenskej, ale aj zahraničnej výtvarnej scéne,“ uviedol kurátor výstavy Martin Ševčovič.

Ďalším cieľom projektu je pomôcť mladým autorom prezentovať svoju prácu a dostať do povedomia svoju osobu a tvorbu. Výstava je spôsob, akým môžu mladí výtvarníci dosiahnuť svoje publikum, komunikovať s ním. Ide o možnosť vystúpiť na scénu a odohrať svoje predstavenie.

Reklama

-inf-

Populárne články