Connect with us

Kultúra

Výtvarníčka Naďa Mikolášiková opäť otvorila svoju autorskú galériu

Published

on

Reklama

Bude v nej prezentovať výhradne svoje diela. Za posledné roky ich pritom vzniklo neúrekom. Známa piešťanská umelkyňa je totiž na vrchole svojho tvorivého obdobia.

MP 05-19-14 109126Naďa Mikolášiková s dcérou Viktóriou

Reklama

Galéria NaMi v budúcom roku oslávi 25. výročie. Vznikla ako prvá súkromná galéria na Slovensku, počas posledných dvoch rokov však jej majiteľka tvorila mimo nej.

Teraz opäť začíname pracovať. Je to autorská galéria, takže v nedej nájdete iba moje vlastné diela,“ hovorí Naďa Mikolášiková, ktorá bude podľa vlastných slov generálnou dodávateľkou všetkých diel a o chod galérie sa postará jej mladšia dcéra Viktória.

Reklama

Galéria sídli pod Kolonádou a v deň svojho znovu otvorenia prilákala pozornosť mnohých návštevníkov. Našli v nej aj diela, ktoré niektorí z nich nemali možnosť vidieť na výstavách. „Inšpirujú ma krámy. Mám ich v škatuliach a keď sa v nich hrabem, tak niečo vymyslím. Materiál je totiž veľmi ľahké vyhodiť do zberu. Keďže mám dosť času, bolo by mi to ľúto,“ povedala Naďa Mikolášiková po otvorení jednej z nich.

Aktuálne pracuje na kolekcii šperkov z recyklovanách materiálov, ale zameriava sa aj na textil. Samozrejmosťou sú jej obrazy zo série Recykel. K nim má autorka osobný vzťah, pretože sú vytvorené z vecí, ktoré používali je predkovia.

(mp)

Populárne články