Connect with us

Kultúra

Vrbovské vetry 2011 dujú o potvrdených účinkujúcich, ale aj o bezpečnosti

Published

on

Reklama

Vrbovské vetry sa tento rok uskutočnia podobne ako vlani po festivale Pohoda. Duť začnú 11. júla kinom a podujatiami zdarma. Hlavný program bude tradične na futbalovom štadióne vo Vrbovom v sobotu 16. júla.

[singlepic id=2055 w=320 h=240 float=left] Úvodné strieľanie z dela smerom na Prašník sa v roku 2011 konať  nebude. „Tí, ktorí navštevujú naše priateľské stretnutia vedia, aké nebezpečné je strieľať z dela smerom na Prašník a aké to malo už dvakrát následky. Túto časť programu preto vypúšťame. Všetci vedia, že sa snažíme dodržať bezpečnosť pri zábave v čo najväčšej miere,“ hovorí organizátor Branislav Jobus. Vrbovské vetry sa taktiež rady zúčastňujú akcie, ktorá nesie ich meno, problém je len to, že spôsobujú spolu s búrkami prerušovanie, či zrušenie programu. „Kvôli búrkam sme raz program reštartli, raz nie. Už sa písalo prečo a čo nám hlásili z  SHMÚ. Našťastie máme veľkú betónovú tribúnu, ktorá má celkom slušnú kapacitu a v prípade veľkého vetra alebo búrky sa tam dá skryť a prečkať,“ konštatuje B. Jobus. Vraj sa už z predchádzajúcich rokov poučil, takže:  „Program bude opäť nabitý samými dobrými skupinami, hneď od prvej minúty festivalu. Skupiny ako sú Bez ladu a skladu ,Chikiliki-tua a Projekty a podobné mega bomby, o ktoré by sme už nikdy nechceli prísť kvôli počasiu budú hrať v skoršom čase a nie okolo polnoci. To z toho dôvodu, že v prípade búrky alebo víchrice sa festival preruší a dokončí sa a dohrajú skupiny tohto kalibru, aj keby sme mali skončiť ráno o šiestej. Počas búrok a víchric sa na tribúne koná náhradný program s našimi gajdošmi, tak ako sa to stalo už dvakrát. Hráme za dažďa, začíname aj v prípade dažďa, festival pokračuje za dažďa. V prípade búrky a víchrice sa z bezpečnostných dôvodov program preruší, počká sa a následne pokračuje …. to je všetko k počasiu.“

Reklama

Braňo Jobus sľubuje aj zlepšenie služieb: „Viem o chybách, konečne budeme mať tento rok urobenú elektriku, takže môžu žhaviť bufetári kompresory na plné obrátky.“

Verbovské vetry 2011 majú momentálne potvrdené kapely BEZ LADU A SKLADU, ktorí budú na Slovensku hrať len jeden koncert v roku, LAURA A JEJÍ TYGŘI, CHIKILIKI-TUA A PROJEKTY, SLNIEČKO, HUDBA Z MARSU a samozrejme aj čosi z domácej kuchyne, napríklad 13. BATALIÓN minerála JOBUSa. „Potvrdené sú aj FREE VARLATA ANGELS VOICES, skupina, ktorá bude spievať len u nás a jedinou podmienkou bolo, že budú napísaný na plagátoch väčším písmom ako Bez ladu a skladu čo vzhľadom k ich kalibru akceptujeme,“ informuje B. Jobus.
Multiorganizácia Kriak, taktiež pripravuje zopár noviniek. Chystajú sa PRETEKY vo  FORMULA NULA, teda jediné automobilové preteky na svete, kde je pilot mimo kokpytu vozidla, čím je zaručená jeho absolútna bezpečnosť, veľká steeplechase na húpacích koňoch ostane a samozrejme za mech ďalších, vrátane krstu najnovšej knihy B. Jobusa.

Reklama

Na festivale je dovolené to čo neubližuje iným, zakázané je všetko čo ubližuje, dokonca zlým ľuďom je na festival vstup PRÍSNE ZAKÁZANÝ. Deti do 12 rokov vstup zdarma v doprovode dospelej osoby, ktorá má zakúpený lístok. Vozíčkari majú taktiež vstup zadarmo.

Autor: os

Pozrite si fotogalériu z VV 2010:

Foto: Martin Palkovič[nggallery id=74]

Foto: Tomáš Halo [nggallery id=73]

Populárne články