Connect with us

Kultúra

Vrbovské vetry budú za každého počasia

Published

on

Reklama

Organizátori sa poučili z minulých rokov, keď festival prerušila a vlani aj ukončila búrka. Program pripravili tak, aby návštevníci zažili všetky kapely. „V prípade búrky alebo víchrice sa festival preruší a dokončí sa a dohrajú skupiny tohto kalibru aj keby sme mali skončiť ráno o šiestej,“ potvrdil Branislav Jobus.

[singlepic id=2065 w=320 h=240 float=left]Od konca trenčianskej Pohody sa vo Vrbovom udejú veľké veci. V pondelok 11. júla zahrajú pred Domom kultúry violončelisti Jozef Lupták, Jozef Podhoranský, Eugen Prochác a Ján Slávik skladby slovenských a svetových autorov pre štyri violončelá. O deň neskôr bude Dado Nagy moderovať besedu o knihách s hosťami Pavlom Hirax Baričákom a Branislavom Jobusom. Na stredu pripravili Štefan Hríb a Juraj Kušnierik besedu Pod lampou s primátormi Vrbového, Piešťan a Trenčína. Štvrtok patrí vrbovským umelcom, ktorí zahrajú klasiku. V piatok uvedie divadlo Homo Fuge z Púchova hru, v ktorej sa strieľa!

Reklama

Všetko to vyvrcholí v sobotu 16. júla na štadióne. Sériu koncertov odštartuje Pepa Nos. Potom Vrbovské vŕby pokrstia svoje Trecé CD. Nasledovať bude utajené prekvapenie, závody Formule nula, Laura a její tygři, dostihy na húpacích koňoch, krst knihy Ako muflón Anciáš cestoval na západ.

Po roku sa na festival vráti kapela Bez ladu a skladu, ktorej vystúpenie vlani znemožnila búrka. Po nich prídu Dubioza kolektiv, Chiki-liki-tua, Slobodná Európa a Slniečko.

Reklama

[singlepic id=2053 w=320 h=240 float=right]„Hráme za dažďa, začíname aj v prípade dažďa, festival pokračuje za dažďa. V prípade búrky a víchrice sa z bezpečnostných dôvodov program preruší, počká sa a následne pokračuje,” uviedol na oficiálnom webe festivalu Branislav Jobus. Fanúšikovia sa podľa neho môžu skovať aj pod tribúnu, kde ich tak ako po minulé roky zabavia gajdoši.

A na záver upozornenie. Na Vrbovských vetroch je dovolené všetko, čo neubližuje iným. Zakázané je všetko, čo ubližuje. Zlí ľudia nemajú na festival prístup vôbec.

Deti do 12 rokov v doprovode dospelých a vozíčkari majú vstup zdarma.

Fotogaléria z minulého ročníka:

[nggallery id=74]

[nggallery id=73]

Foto: Martin Palkovič a Tomáš Halo

REKLAMA

Populárne články