Connect with us

Kultúra

Vo Fontáne Hasičské hobby aj Abbie Puskailer

Published

on

Reklama

V galérii Fontána sa momentálne nachádzajú dve zaujímavé expozície, ktoré môžete navštíviť do 5. apríla.  Jedná sa o medzinárodnú prezentáciu Hasičské hobby a výstavu Angličanky Abbie Puskailer s názvom Changing. Napriek tomu, že každá z nich má diametrálne odlišný charakter, obe určite zaujmú svojim špecifickým obsahom.

IMG_7182_resize

Reklama

REKLAMA

banner-marec01

Reklama

 

Hasičské hobby je zložené z viacerých častí, ktoré obsahujú zbierkové predmety súvisiace s činnosťou hasičov a záchranárov. Zbierky pochádzajú od viacerých vystavovateľov zo Slovenska i zahraničia a tvoria ich rozličné predmety. Návštevníci si môžu prezrieť napríklad hasičské medaily, prilby, kresby i karikatúry s hasičskou tematikou a rôzne maľby. Ich autormi sú Peter Hargaš, Alena Polakovičová, Vojtech Vaštág a Sergej Igor. Veľkou raritou výstavy je najmä zástava Dobrovoľníckeho hasičského zboru Piešťany z roku 1924. Na jej výrobu prispeli okrem iného aj Mariana Winterová, manželka Imricha Wintera a ďalších vyše stopäťdesiat darcov. Pre expozíciu ju zapožičalo zo svojej zbierky Balneologické múzeum.

IMG_7174_resize

Abbie Puskailer, ktorá je manželkou známeho speváka sa na Slovensko presťahovala v roku 2010. Pracovala ako herečka, profesionálna tanečnica a modelka. Kreslila a maľovala celý život. Verí v originálne, jedinečné a inšpiratívne kresby. Umenie podľa nej nemá žiadne pravidlá a je presvedčená, že pokiaľ ide o maľovanie, nie je správne znázorňovať zlo. Jej obrazy sú zvláštne zasnené s veľmi výrazným ženským elementom. Vyučuje tiež umenie pre deti a verí, že dar maľovania je jeden z najväčších na Zemi. Jej výstava v galérii Fontána je už 190. v poradí.

IMG_7433_resize

 

-lt-

 

 

 

 

 

Populárne články