Connect with us

Kultúra

Víkend otvorených parkov a záhrad – pozriete si Zámockú záhradu v Hlohovci, stojí za to

Published

on

Reklama

Mesto Hlohovec spolu s Vlastivedným múzeom pripravili na nedeľu 27. júna o 15:00 pre návštevníkov zámockého areálu pútavú komentovanú prehliadku Zámockej záhrady.
Počas prechádzky po najväčšom platanovom háji v strednej Európe sa dozviete niečo o jeho histórii, ale aj mnohé zaujímavosti o jeho faune a flóre. Po poslednej zastávke Zámockého poznávacieho okruhu môžete navštíviť Hlohovský zámok a prezrieť si aktuálne výstavy.
Podujatím budú sprevádzať riaditeľ Vlastivedného múzea v Hlohovci Jozef Urminský so svojimi kolegami a tiež odborníčka na zeleň z odboru životného prostredia mestského úradu v Hlohovci Daniela Malovcová.
ZAČIATOK PREHLIADKY – 1. tabuľa Zámockého poznávacieho okruhu – vstup od polikliniky.

PLATANOVÝ HÁJ:

Navštívte jeden z najväščích platanových hájov v strednej Európe. Prírodno – krajinársky park sa rozprestiera na celom návrší pod Hlohovským zámkom a ukončený je rozľahlým platanovým hájom. Nachádzajú sa v ňom chránené stromy – platan Platanus acerifolia a borovica lesná Pinus sylvetris.

Reklama
HLOHOVSKÝ ZÁMOK:

Pod zámkom sa nachádza terasová záhrada s kruhovitou fontánou. Na platanový háj nadväzuje umelo vytvorená vodná plocha – jazierko s ostrovčekom. Novým prvkom parku je amfiteáter v dolnej časti parku.

EMPÍROVÉ DIVADLO:

Blízko zámku sa tiež nachádza unikátne empírové divadlo postavené grófom Jozefom Erdődy, v ktorom koncertoval aj slávny Ludwig van Beethoven.
TS MsU Hlohovec / red Foto: Matúš Lošonský

Reklama

Populárne články