Connect with us

Kultúra

Victoria regia sa presťahovala do centra, oslavuje 900 rokov Piešťan

Published

on

Reklama

Rozkvitnuté okolie kultúrno-spoločenského centra Fontána je iba predzvesťou toho, čo nájdu milovníci kvetov vo vnútri. Do Piešťan sa po roku opäť vrátili profesionálni floristi aj študenti záhradníckych škôl zo Slovenska a Česka. Ich diela môžete obdivovať až do soboty.
victoria regia 2013 20

Hlavná téma tohtoročných Majstrovstiev Slovenska vo floristike znie: Piešťany kvitnú už 900. rokov. Súťažiaci v rôznych kategóriách dnes aranžovali kvety, aby znázornili plynutie vody
a času v našom meste alebo preukázali poctu jeho partnerským samosprávam v zahraničí. Taktiež vytvárali kyticu pre jubilujúce Piešťany a florálnu kompozíciu na mestského parku.

Reklama

„Súťažiaci sú aj tento rok veľmi šikovní, osobne žasnem, čo dokážu vymyslieť. Myslím si, že zmena miesta súťaži pomohla. Je to tu živšie a viac prepojené s mestom,“ povedala Jarmila Jurčová zo Strednej odbornej školy záhradníckej Piešťany.

Súťažné práce budú v kultúrno-spoločenskom centre Fontána vystavené až do víkendu. V sobotu podujatie vyvrcholí Kvetinovým korzom, teda sprievodom alegorických vozov, ktorý pôjde z Kúpeľného ostrova k Hudobnému pavilónu v mestskom parku.

Reklama

[nggallery id=2509]

(mp)

REKLAMA

KonverzacneKurzyNovyIJAV-400x300

Populárne články