Connect with us

Kultúra

Vianočné trhy na Štefana s „Elánom“, v sobotu s Vrbovskými víťazmi

Published

on

Reklama

Štefanskú zábavu si môžete v Piešťanoch užiť na Vianočných trhoch. V piatok 26. decembra podvečer vám bude hrať kapela Na Ex s repertoárom rockových legiend ako Olympic, Kabát, Team, Tublatanka, Katapult a iné. Od 20:00 h budete môcť tancovať na najznámejšie hity obľúbenej slovenskej kapely, ktoré zahrá Elán Tribute.

Tribute band je typ hudobnej skupiny hrajúcej prevzatý repertoár inej skupiny. Ide o hudobníkov s pozitívnym vzťahom k skupine, ktorí s obľubou interpretujú jej repertoár, pričom sa jej tak snažia vyjadriť svoju poctu. A ako hovoria členovia Elán Tribute: „Našim cieľom je hrávať zásadne živé koncerty na ktorých je autentická a neopakovateľná atmosféra .“

Reklama

vian tr vik

Sobota a nedeľa 27. a 28. decembra bude orientovaná na zábavu z regiónu: Folk-Pop, Swing-Country, Dixie-Blues a Gypsy-Reggae alebo „humorné texty na veselé melódie“ predvedie v sobotu o 19,00 h kapela Kaktus Band z Lančára.  Vznikla v roku 1999 na podnet najstaršieho zo známej hudobníckej famílie bratov Slabých – Tomáša. V zostave sú až traja – na basovú gitaru hrá Matej a na bicie Lukáš Slabý.

Reklama

Hudobno-pracovnú kapelu Vrbovskí víťazi, ktorá vystúpi v sobotu o ôsmej večer, asi netreba veľa predstavovať – Andrej a Braňo Jobusovci opäť zahrajú na netradičných nástrojoch ako napríklad Vvujary, ropovod Družba, Hajzel či Modzkocucka.

V nedeľu o 16,00 h ako prvý zaspieva známy piešťanský ženský folklórny súbor Povojao 17,00 h sa predstaví  kapela Musica Natura s world music, ktorú vedie tiež jeden z lančárskych bratov Slabých – Matej.  Hudobníci vo svojich vystúpeniach kombinujú ľudové tradície a nástroje s modernými.

O záverečnú bodkou tohtotýždňového programu sa o 19,00 h opäť postarajú účinkujúci z mestečka pod vežou – Vrbovské vŕby, ktoré tentoraz predvedú „sellácku gotyku“ podľa námetu Andreja Budislava Jobusa.

(PR)

Populárne články