Connect with us

Kultúra

Vianočné impresie vytvorili v kine chrámovú atmosféru

Published

on

Reklama

Medzinárodný festival adventných piesní už piaty krát Piešťancom pripomenul duchovný význam najkrajších sviatkov roka.

[singlepic id=7982 w=320 h=240 float=right]V predvečer tretej adventnej nedele prišli do KSC Fontána zbory zo Slovenska a Moravy, aby predviedli pestré úpravy náboženských i popových skladieb.

Reklama

Prvý sa predstavil Chrámový zbor kostola Všetkých svätých z Bojnej. V jeho repertoári sú skladby od jednohlasných, s doprovodom gitary, až po náročnejšie štvorhlasné kompozície svetových autorov. V Piešťanoch sa predstavili s tradicionálom Folkové Vianoce, americkou koledou Hviezda vianočná, ale aj vlastnou úpravou piesne Radujme sa valasi.

Smíšený pěvecký sbor Leoše Janáčka Luhačovice prekvapil publikum interpretáciou folk-rockového hitu Boba Dylana Knocking on heavens door.

Reklama

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yYxPdoIbzuE[/youtube]

Vianočné koledy z Írska, Nemecka, Talianska, Rakúska a Poľska zazneli „a cappella“ vďaka speváckemu zboru Technik Akademik. Potom sa k nemu pridal domáci Coro Laudamus a zbor Belcanto zo Senca. Spolu s komorným orchestrom Comora z Komárna predviedli pastorále Pavla Procházku. Táto cyklická sakrálna kompozícia pre zmiešaný spevácky zbor, sláčiková orchester, flautu a organ bola vrcholom večera. Nasledovala však ešte spoločná interpretácia skladby Tichá noc, ktorá v kinosále vytvorila chrámovú atmosféru.

[nggallery id=349]

text a foto: nc

Populárne články