Connect with us

Kultúra

Vďaka divadlu Lab pomohli Afrike

Published

on

Reklama

Študenti Divadelnej fakulty VŠMU zosmiešnili charitatívne podujatia, aby bez klišé a patetizmu pomohli s výstavbou vzdelávacieho centra v Keni.

[singlepic id=40542 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Hra súčasnej nemeckej autorky Ingrid Lausund s názvom Zachráň si svojho Afričana je namierená proti citovému vydieraniu a vytváraniu zlého svedomia počas benefičných zbierok. Napriek tomu, diváci, ktorí na ňu do Domu umenia 13. marca prišli, sa nielen dobre zabavili, ale väčšina z nich aj prispela na konkrétny projekt občianskeho združenia Dvojfarebný svet.

Reklama

Päť rozmaznaných hviezd v podaní študentov herectva sa rozhodlo pripraviť charitatívny večer pre Afriku. Predstieraný súcit, prehnané emócie a záujem prezentovať iba samého seba, ale rýchlo vyplávali na povrch. Režisér Roman Maroš nešetril väčšinu benefičných zbierok, ktoré nás pravidelne citovo vydierajú a ponúkajú nám možnosť očistiť si zlé svedomie zo života v zbytočnom luxuse.

Drobné z našej peňaženky však chudobu v Afrike neodstránia. Účinným liekom môže byť napríklad škola pre dievčatá, ktoré bez odborného vzdelania nemajú možnosť nájsť si prácu. Pravé takú stavajú Slováci v Keni.

[nggallery id=2181]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články