Connect with us

Kultúra

V Radošinskej sýpke formálno-neformálne so Stanislavom Štepkom

Radošinská sýpka privíta vzácneho hosťa. Už v stredu 29. júna môžete stráviť príjemný formálno-neformálny večer pri rozhovore s fenoménom, dramatikom, režisérom, hercom, scenáristom, vedúcou osobnosťou Radošinského naivného divadla – Stanislavom Štepkom.

Published

on

Reklama

Kto z nášho regiónu by nepoznal Stanislava Štepku? Poznáte však zaujímavosti z jeho detstva, či dospievania? Viete kde sú počiatky jeho lásky k divadlu? Viete ako Radošinské naivné divadlo vzniklo? Aké radosti ochotníci zažívali a aké museli prekonať úskalia? Čo inšpiruje S. Štepku v jeho tvorbe? Toto všetko, ale i množstvo ďalších zaujímavých tém bude náplňou stretnutia už o pár dní v Radošinskej sýpke.

Reklama

Rozhovor bude viesť filozof Fedor Blaščák. Začiatok podujatia je naplánovaný na 19:00 h. Vstup je voľný, pričom kapacita je obmedzená veľkosťou priestoru.

Radošinská sýpka – miesto v malej obci s veľkým kultúrnym potenciálom

Kultúrny stánok v Radošine, ktorá je známe po celom Slovensku i v zahraničí vďaka Radošinskému naivnému divadlo, ale i výbornému vínu, vznikol pred šiestimi rokmi.  Viac ako dvestoročná baroková sýpka dostala novú šancu. Najskôr slúžila obyvateľom pre uskladnenie potravy tela, teraz pod taktovkou manželov Sigetových má ambíciu sýtiť ducha.

Reklama

Matej Siget s manželkou Katarínou jednoducho neodolali jej kráse. Po tom, čo sa stali jej majiteľmi začali pracovať na architektonickej štúdii rekonštrukcie. Prvým podujatím v priestore výnimočného objektu bola výstava výtvarných diel akademického maliara, grafika a ilustrátora najmä detských kníh, Svetozára Mydlu. Uskutočnila sa  pri príležitosti jeho nedožitých sedemdesiatich rokov a tridsiateho výročia, čo sa stal spoluobčanom Radošiny.

Odvtedy sa v sýpke konali remeselné kumštovačky, hudobné koncerty, autorské čítačky, výstavy…

O pripravovaných podujatiach, ktoré sa oplatí navštíviť získate viac informácií na FB stránke Radošinská sýpka.

 

-red- Grafiky: Mojmír Zmija Foto: Radošinská sýpka, Ctibor Bachratý

 

Populárne články