Connect with us

Kultúra

V Prírodnom kine premietnu film Optimista

Published

on

Reklama

Mesto Piešťany, Mestské kultúrne stredisko mesta Piešťany a Umelecký súbor Lúčnica – Dom umenia Piešťany pozývajú verejnosť na slávnostný otvárací ceremoniál Dní európskeho kultúrneho dedičstva 2020, ktorý sa uskutoční v utorok 8. septembra o 19.30 h v Prírodnom kine.

Program s názvom Pocta dedičstvu našich predkov i súčasníkov  je venovaný 75. výročiu vyhlásenia Piešťan za mesto a spomienke na jednu z najvýznamnejších osobností novodobých dejín Piešťan, Ľudovíta Wintera, ktorý sa narodil pred 150 rokmi. Súčasťou večera bude premietanie filmu Optimista. Účinkuje spevácky zbor Umeleckého súboru Lúčnica.

Reklama

Vstup na podujatie je pre verejnosť voľný. Organizátori zároveň upozornili na povinnosť mať rúško, keďže na hromadných podujatiach sú rúška povinné tak v interiéri, ako aj v exteriéri.

Polohraný dokumentárny film Optimista režíroval Dušan Trančík
(na titulnej snímke so sochou Ľ. Wintera), ktorý vyrastal v Piešťanoch. Rozpráva v ňom príbeh neoblomného budovateľa piešťanských kúpeľov.

Reklama

Osudy hlavného hrdinu sú plné fatálnych dramatických zvratov. Piešťanom zostal verný napriek mnohým príkoriam, ktoré tu zažil až do svojho skonu.

Zdroj: piestany.sk

Populárne články