Connect with us

Aktuality

V nedeľu sa v Dome umenia koná niečo špeciálne, necháš si to ujsť?

Published

on

Reklama

Je jedno slovo, s ktorým sa v živote stretol urite už každý z nás. Je ním BOH. Každý z nás vníma Jeho prítomnosť inak. Niekto pri modlitbe, bohoslužbe, niekto v prírode, vo svojich deťoch, vzťahoch, ľuďoch, niekto úplne všade. Vzhľadom na vzdávanie chvály Bohu sa mi páčil jeden výrok, ktorý som videla na internete: ”Boh mi dal v živote tak veľa, že mi nedá, aby som si naňho spomenula, len keď niekto zomrie.“ A rada by som doplnila ešte jedným úryvkom z Biblie: „Chváľte Pána, lebo je dobrý, lebo jeho milosrdenstvo trvá naveky.

foto_terl_6

Reklama

Chváliť Boha možno mnohými spôsobmi. Modlitbou, na bohoslužbe, svojimi činmi a životom, našimi každodennými rozhodnutiami, ale aj hudbou a spevom. Piesne zvelebenia, okrem oslavy Boha, vovádzajú človeka do Jeho prítomnosti. Bohu ide o každého jedného z nás, každý sme jedinečný a chce s nami mať osobný vzťah. On chce a snaží sa neustále, ide o to, či pre to spravíme niečo aj my, či sa preňho otvoríme, aby mohol konať. Hudba dokáže často búrať prekážky, konvencie a pomáha nám byť slobodnými pred Bohom i pred sebou samými. A o tom budú aj ďalšie pn.chvály “špeciál”, ktoré sa uskutočnia 15.03.2015 (nedeľa) o 15:30 v Dome umenia v Piešťanoch. Budú sa niesť v duchu témy: „V RYTME BOŽIEHO SRDCA.” A nakoľko ide o pn.chvály ŠPECIÁL prídu aj špeciálni hostia. Jedným z nich je náš hosť z Anglicka, TERL BRYANT, uznávaný bubeník a perkusionista, zakladateľ žalmových bubeníkov (psalm drummers), ktorý sa s nami príde podeliť so svojim srdcom zapáleným pre Boha a s tým, v akom rytme búcha do bubnov celé jeho telo. Jeho duchovným mottom je: „Zvelebenie ako tlkot srdca.“ Spolupracoval s mnohými známymi umelcami ako Matt Redman, Graham Kendrick, Martin Smith i Led Zeppelin.

foto_lamaci2
Terlovi budú robiť doprovod slovenskí žalmoví bubeníci a ďalší špeciálny hosť, LÁMAČSKÉ CHVÁLY. Ide o chválovú kapelu Braňa Letka, ktorú určite mnohí poznáte, a tiež ich túžbu po prelome v uctievaní Boha skrze chválu Jeho mena v každom kúte Slovenska. Nedá mi nespomenúť aj našu lokálnu kapelu pn.chvál, ktorá nás do chvál vovedie vo svojom klasicky jedinečnom štýle.
Takže je jasné, že sa je načo tešiť, hlavne, ak si také niečo ešte nezažil. Stratiť nemôžeš nič, vstup je voľný, môžeš len získať. Ak poznáš niekoho vo svojom okolí kto by sa takýmto spôsobom chcel s Bohom aj počas tohto prebiehajúceho pôstneho obdobia ešte viac zblížiť, neváhaj a zober aj jeho. Bez ohľadu na vek, pohlavie, náboženstvo,
i iné rozdiely, nech Boh je ten element, čo nás spája. Neváhaj a príď, si viac ako vítaný, si osobne pozvaný, pozvaný Bohom k prežívaniu radosti a nádeje. Prijmeš toto pozvanie?
Helena Babirátová

pnchvaly_terlbryant_free

Reklama

Populárne články