Connect with us

Kultúra

V Hlavine opäť počas leta mysleli na Vianoce

Published

on

Reklama

Ako to už v Hlavine pekných pár rokov býva, v lete jej členovia intenzívne mysleli na Vianoce. Presnejšie na Radošinské Vianoce, kedy by opäť svojich divákov chceli potešiť premiérou nového titulu, na ktorom intenzívne pracovali počas horúcich letných dní.

11885089_996067233769183_3635775141818587071_n[1]

Členovia Hlaviny na prázdninovom výlete

Na začiatku prázdnin najprv členovia súboru pripravili pre deti z Hlaviny Junior grilovačku, ale aj aqua zorbing, skákací hrad, bazén a zaujímavé hry, ktoré potešili divadelný dorast. Ďalej herci z Hlaviny otvorili Divadielko pre návštevníkov prichádzajúcich parným vlakom do Radošiny a v improvizovanom programe im predviedli niečo zo svojho umenia.

Reklama

Ako každoročnej aj teraz prišiel do Radošiny prázdninovať Stanislav Štepka, ktorý hry ochotníkov režíruje. Skúsená herecká zostava už čakala a tak javisko kultúrneho domu mohlo opäť ožiť divadlom. „Pôvodne vybraný titul „Hry na domáce zvieratá“ sme po prvých skúškach vymenili za hru, v názve ktorej sa zvieratá vyskytujú tiež a to „Súpis dravcov“. Nebolo jednoduché sa popri všetkých každodenných povinnostiach učiť texty, aby večer, čo večer bolo na javisku čo skúšať. Pustili sme sa do toho však s veľkou chuťou a energiou. Dúfame, že aj vďaka tomu sa naša správa o putovaní po krajine bude páčiť. V hre síce dobré úmysly hlavnej postavy odozvu nenachádzajú, tým našim to snáď hroziť nebude,“ hovorí Mária Escherová z Hlaviny.

Odmenou za usilovnú letnú prácu členov súboru bol výlet do moravských Buchlovíc a Uherského Hradišťa, kde sa herci v tamojšom aquaparku pokúsili počas extrémnych horúčav aspoň trošku schladiť.

Reklama

„Na záver leta sme si v letnom kine pri našom divadielku pozreli zaujímavé filmy, Hlavina Junior začala s prípravou nového titulu „Snehová kráľovná“ a už sa tešíme na nadchádzajúce jesenné udalosti. Čaká nás ešte veľa práce na javisku, ale aj svadba Mišky a Lukáša a vystúpenie počas slávnostného otvorenia nových priestorov Radošinského naivného divadla na Záhradníckej ulici v Bratislave,“ teší sa M. Escherová.

red/m.šr Zdroj: www.hlavina.sk

Populárne články