Connect with us

Kultúra

V Elektrárni zažijete počas adventu vedu, koncerty, tanec i divadlo

Published

on

Reklama

Na predvianočné obdobie pripravila Elektrárňa Piešťany v spolupráci s partnermi mimoriadne pestrý program. Okrem vedcov zo Slovenskej akadémie vied zavítajú do priestorov tejto kultúrnej pamiatky aj herci z Metského divadla Žilina alebo členovia Košickej filharmónie.

Decembrový Vedecký brloh bude venovaný prírodne. Deti sa v sobotu 2. decembra dozvedia ako vyzerá krajina z oblakov, čo sa ukrýva v jaskyniach a v akom prostredí sa najlepšie darí rastlinám i živočíchom. Vedeckým brlohom ich budú sprevádzať vedci z Ústavu krajinnej ekológie SAV. Ešte v ten istý deň hostí Elektrárňa 8. ročník tanečnej show Čaro Orientu. Okrem domácej skupiny Shams sa predstavia tanečnice z celého Slovenska.

Reklama

Hosťom Vedeckej kaviarne bude 8. decembra RNDr. Marcel Uhrín PhD. z Katedry zoológie, Ústavu biologických a ekologických vied Univerzity P. J. Šafárika Košice. Vyrozpráva svoje príbehy spojené s poznávaním a výskumom netopierov na Slovensku, v Afrike aj v ďalekej Ázii. Prezradí nám či existujú upíri a či sa nám môžu netopiere zamotať do vlasov.

Kapela Zoči Voči sa na svojom turné po Čechách a Slovensku zastaví v Elektrárni 8. decembra a v pondelok 11. decembra zažijú fanúšikovia dobrého jazzu koncert Franka McComba, ktorého budú sprevádzať slovenskí hudobníci Juraj Griglák a Martin Valihora.

Reklama

Ďalšie vianočné prekvapenie pripravila Elektrárňa v spolupráci s Mestským divadlom Žilina. Súčasný ruský autor Ivan Vyrypajev prichádza 12. decembra k piešťanskému divákovi s veľmi krehkou a provokatívne spirituálnou divadelnou hrou Neznesiteľne dlhé objatia.

Adventnú atmosféru umocní 15. decembra hudba v podaní sláčikového kvarteta Košickej filharmónie a tesne pred Vianocami (21. a 22. 12.) zažijú návštevníci Elektrárne jedinečnú
Winterparádu – oslavu lokálneho dizajnu, módy, hudby a životného štýlu.Počas celého adventu sa môžu malí i veľkí návštevníci Elektrárne Piešťany tešiť na chutný punč aj na drobné prekvapenia.

-TS Elektrárňa Piešťany-

Populárne články